Vremenska prognoza

ponedeljak, 24 februar 2020 12:37

Kozara slavila protiv Dubrava

U sklopu priprema za nastavak fudbalskog šampionata u Dubravama su istoimeni domaćin i Kozara odigrali utakmicu koju je prvoligaš iz Gradiške riješio u svoju korist, lako i ubjedljivo, rezultatom 4:0. Trostruki strijelac je bio Dejan Glišić, dok je četvrti gol djelo novajlije Srđana Eskića.

Kozara slavila protiv Dubrava

„Ono što je od rezultata bitnije je sama igra, sam tok utakmice gdje smo pokazali od prve do zadnje minute da smo u ovom momentu i kvalitetniji i bolji i fizički spremniji i mogu biti zadovoljan, kako današnjom utakmicom, tako i radom u prethodne četiri sedmice. Dobro se radi, dobra je atmosfera, vrijeme nas služi. Zdravstveni bilten je takođe dobar. Jedino nas malo remete prehlade. U prethodne dvije utakmice imali smo problema sa realizacijom. Pružili smo dobre partije, kontrolisali igru kroz posjed, međutim realizacija nije bila na željenom nivou. Danas smo postigli četiri gola tako da i tim segmentom možemo biti daleko zadovoljnjiji nego u prethodne dvije utakmice“, rekao je Nedžad Žerić trener Kozare.

Bila je ovo treća pripremna utakmica Kozare koja je prethodno slavila minimalnu pobjedu nad Slobodom iz Novog Grada i remizirala 1:1 sa Borcem iz Kozarske Dubice. Do početka proljećnog dijela šampionata Kozara će odigrati još dvije utakmice: sa Slogom iz Srpca i banjalučkim Željezničar Sport timom.

„U protekle dvije utakmice najveći problem je bila realizacija, tako da ćemo, bez obzira na današnju utakmicu i četiri postignuta pogotka, do početka prvenstva pokušati podići realizaciju na još viši nivo. Posvetićemo pažnju realizaciji prvenstveno, ali i svim ostalim segmentima igre“, rekao je Žerić.

Kozarin dres na proljeće neće nositi Milovan Novaković, Amir Kukavica i Dalibor Milić, ali tu su četvorica novajlija.

„Tu su četvorica mladih momaka od kojih su dvojica, po stažu, još uvijek juniori. Došao je Eskić iz Srpca, tu je i Baštinac koji se vratio, dijete Kozare i juniori Kujundžić i Kukavica. To su momci od kojih očekujem da se kroz rad nametnu za mjesto u prvoj postavi, a onda kroz prvu postavu da dokažu da zaslužuju da budu dio Kozare“ , istakao je Žerić.

Utakmica sa Kozarom je i Dubravama bila treća pripremna. Drugoligaš iz Dubrava je, prije poraza od Kozare, remizirao sa BSK-om i slavio pobjedu nad juniorima Borca.

„Nakon dvije nešto lakše utakmice došao nam je pravi protivnik u pravo vrijeme da sagledamo naše greške i nedostatke, da vidimo čime se upuštamo i šta možemo očekivati u nastavku prvenstva. Malo nas je poremetila gripa i viroza, te smo u zadnje dvije sedmice desetkovani bili što se tiče igračkog kadra na treningu. Ne tražim opravdanje samo želim reći da smo na nivou koji nije bio očekivan u ovom dijelu priprema“, rekao je trener Dubrava Dražen Dragosavljević.

Dubrave su jesen okončale na devetoj poziciji na tabeli, a cilj u nastavku šampionata je mjesto među prvih pet. U proljećne bitke Dubrave kreću jači za Strahinju Gajića i Nebojšu Gvozdenovića  koji su došli iz Ljubića, te Luku Banovića koji je došao iz Laktaša. Ekipu su napustili Igor Nježić i Radovan Perišić.  

„Imamo još dvije sedmice do početka prvenstva. Odigraćemo još jednu pripremnu utakmicu, generalku sa Laktašima. To je protivnik po mjeri i nakon te utakmice iskristalisaće se u kojem ćemo sastavu početi u prvom kolu“, rekao je Dragosavljević.

Prvenstvo Republike Srpske u Prvoj i Drugoj ligi nastavlja se 7. marta kada će Kozara gostovati u Brčkom, a Dubrave u Novom Gradu.

Info+ kablovski kanal