Vremenska prognoza

subota, 25 jul 2020 12:05

Kozara hvata zalet za prvenstvo

Fudbaleri Kozare već gotovo mjesec dana se spremaju za naredni šampionat Republike Srpske. Pod budnim okom trenera Nedžada Žerića i Predraga Tomaša igrači bespogovorno izvršavaju svoje obaveze.

Kozara hvata zalet za prvenstvo

„Vjerujem da smo odradili 80% posla. Imamo još neke detalje popraviti i vjerujem da ćemo do početka šampionata biti potpuno spremni“, rekao je kapiten Kozare Boris Raspudić.

Šampionat počinje za dvije sedmice. Kozara želi biti stabilan prvoligaš.

„Nadamo se gornjem dijelu tabele. Pokušaćemo ponoviti igre i rezultate iz prethodne sezone i održati kontinuitet. U ovoj sezoni otvorili smo prostor i mlađim igračima, tako da u radu učestvuje dvanaest omladinaca, kao i šest novajlija. Od šest novajlija trojica su mlađi od 21 godine, što znači da i dalje radimo na afirmaciji mladih igrača. Određen broj igrača nas je napustio, neki napravili iskorak i otišli u Premijer ligu što je, između ostalog, jedan od ciljeva Kozare“ istakao je šef Stručnog štaba Kozare Nedžad Žerić.

Otišli su Glišić, Babić, Gavrić, Bradić i Bubić, a stigli Šikanjić, Domuzin i Guskić, kao i neka poznata lica, povratnici u staro jato. Ognjen Petrović se vratio nakon sezone u Rudaru, Nenad Vasić će biti u dvostrukoj ulozi: golmana i trenera golmana, a Aleksandar Malbašić zadužen za golove i asistencije.

„U Kozari su neki novi momenti i stvarno je fino vratiti se u svoj grad i u svoj klub. Sa mnogim igračima sam igrao u drugim klubovima. Ove momke ovdje upoznajem. Ima dosta mlađih momaka koji dolaze, koji su budućnost Kozare, tako da se nadam da će sve biti kako treba“, rekao je Malbašić.

Naredno prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske trebalo bi početi 8. avgusta, gotovo pet mjeseci po okončanju prethodnog. Biće to prvenstvo potpuno drugačije od svih prethodnih. Korona virus je poremetio sve sfere društva. Ni treninzi fudbalera nisu više isti. Utakmice će se odigravati bez publike i uz posebne mjere opreza.

„Normalno da nam je sve u podsvijesti. Nije nam svejedno. Osjeti se neizvjesnost. Znamo šta je bilo u protekloj sezoni. Duga je pauza bila i vidjećemo kako će sve izgledati. Prilagođavamo se datim okolnostima i radimo najbolje što znamo i možemo i vjerujemo da će to biti dobro“, kaže Žerić.

Mijenja se i sportski aspekt takmičenja. Liga će ponovo imati 16 ekipa.

„U odnosu na proteklu sezonu, to je 30 utakmica plus Kup utakmice, tako da je to dobra stvar. Dosta je bivših premijerligaša u ligi i svakako će biti neizvjesno takmičenje. Vjerujem da će već prvih četiri, pet kola dati jasniju sliku, jer poslije ove pauze dosta ekipa ne zna ni svoje pravo stanje. Potrebno je odigrati četiri, pet kola da bi se stvorila jasnija slika oko svih ekipa u ligi“, kaže Žerić.

Kozara će do početka takmičenja odigrati tri pripremne utakmice, a rivali će biti: Dubrave, Sloga iz Srpca i Ljubić. Sezonu će početi gostovanjem u Etno selu Stanišići.

Info+ kablovski kanal