Vremenska prognoza

subota, 02 novembar 2019 11:27

Klub malog fudbala „Gradiška“ organizovao donatorsko veče

Klub malog fudbala „Gradiška“ organizovao je po prvi put donatorsko veče, sa ciljem predstavljanja kluba široj javnosti i popularizaciji ovog sporta.

Klub malog fudbala „Gradiška“ organizovao donatorsko veče

2012. godine entuzijasti i ljubitelji futsala iz Gradiške došli su na ideju da osnuju klub. Ideja je realizovana i klub u kontinuitetu postoji već sedam godina.

„U tom periodu futsal je bio u velikoj ekspanziji u cijeloj Republici Srpskoj. Naš klub se počeo takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske, gdje se i sada nalazi. Od samog osnivanja, veliki problem nam predstavlja nedostatak dvorane u Gradišci, te smo domaće utakmice najčešće igrali u Srpcu, a ponekad i u Kotor Varošu“, rekao je Miloš Bojanić, potpredsjednik KMF „Gradiška“.

U skorom završetku gradiške sportske dvorane članovi kluba vide riješenje mnogih problema koji ih prate tokom ovih godina i imaju velike planove za budućnost.

„Nadamo se da ćemo uspijeti privući mlade i otvoriti školu malog fudbala“, naveo je Bojanić.

Futsal je sport koji korijene vuče iz Urugvaja, nakon čega se polako širio po cijelom svijetu. Prema riječima članova gradiškog kluba, zahtjeva izuzetnu fizičku i psihičku spremnost, te je u mnogome zanimljiviji od klasičnog fudbala.

„Prije svega igra se sa manje igrača, na manjem prostoru, dešavanja se brzo izmjenjuju, rezultat se u kratkom roku može mijenjati što nije čest slučaj u velikom fudbalu“, objasnio je Ognjen Škorić, član KMF „Gradiška“.

Donatorskoj večeri prisustvovali su, pored članova, mnogobrojni simpatizeri Kluba malog fudbala Gradiška, što ovim mladim ljudima predstavlja veliki vjetar u leđa u ostvarenju planova.

Info+ kablovski kanal