Vremenska prognoza

sreda, 03 maj 2017 09:52

Kakanjski Rudar bolji od Kozare u finalu Kupa BiH

Kuglaši Rudara iz Kaknja osvojili su titulu pobjednika Kupa BiH za sezonu 2016/17 pošto su u finalu rezultatom 6:2 savladali domaćina završnog turnira gradišku Kozaru. Bila je to napeta i do kraja neizvjesna utakmica koju su favorizovani Kakanjci ipak riješili u svoju korist, te će na jesen igrati u NBC pokalu, trećem po jačini klupskom takmičenju u Evropi.

Kakanjski Rudar bolji od Kozare u finalu Kupa BiH

„Svojoj ekipi bih čestitao na velikom uspjehu, a domaćinu zahvaljujem na izuzetnom gostoprimstvu. Finalna utakmica je bilo izuzetno napeta i do zadnjeg hica se nije znao pobjednik. Domaćinu čestitam na fer i sportskom navijanju“, rekao je Mensur Bajtarević, sekretar KK „Rudar“ iz  Kaknja.

Kozara je u polufinalu savladala Bosnu iz Visokog i ,čini se, utrošila previše energije na tu pobjedu. U finalnoj utakmici Kozara nije imala raspoloženog kuglaša, a najbolji rezultat je ostvario Đorđe Mandić sa 564 oborena čunja. Od ostalih još je samo Aleksić prebacio 550 čunjeva, ali je i takva Kozara gotovo do posljednjeg hica bila u igri za titulu.

„Sve četiri utakmice na finalnom turniru su bile neizvjesne. I utakmica za treće mjesto je odlučena za jedan čunj. Nama su u finalu falila dva set poena da osvojimo Kup BiH. Međutim , naši protvnici su bili  i spremniji i spretniji i zasluženo osvojili titulu pobjednika Kupa BiH“ rekao je Darko Lacković, trener Kozare.

Prije finalne odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj je vicešampion BiH, banjalučka Revita rezultatom 5:3 porazila visočku Bosnu. Do kraja aktuelne kuglaške sezone odigraće se Kup BiH za žene, te pojedinačna prvenstva u obje konkurencije.

Info+ kablovski kanal