Vremenska prognoza

ponedeljak, 13 novembar 2017 13:16

Još jedan poraz kuglaša

Kuglaši Kozare nikako da uhvate pravi ritam. U 9. kolu iz Gradiške je bodove odnijela Revita koja je slavila 6:2.

Još jedan poraz kuglaša

Kozara je loše počela utakmicu sa Revitom i nakon dva bloka gubila 0:4 i 114 drva. Mandić, Aleksić, Malešević i zamjena Košpić, te Smiljanić izgubili su od Džajića, Paštara, Andrića i Gurešića. Smiljaniću je nedostajalo malo sreće i snage jer je imao 29 čunjeva više od Gurešića do četvrtog seta, ali je na kraju izgubio poen za dva čunja. Utisak su popravili Šukalo i Biber koji su u posljednjem bloku odličnom igrom savladali Prijića i Vajkića, ali nisu mogli nadoknaditi čunjeve i Kozara je poražena 2:6. Bio je to peti poraz ove sezone.

„Revita je jaka ekipa. Oni su prošlogodišnji viceprvaci Bosne i Hercegovine i nisu ekipa na kojoj se možemo vaditi, ali da smo odigrali na nivou kakav je bio na posljednjim treninzima bar bi bilo malo neizvjesnije. Opet smo pokazali neke slabosti koje pokazujemo u zadnjim utakmicama, da ne možemo dovršiti započeti posao tako da smo, bez obzira što igrački kvalitet nije tako loš, ponovo poraženi i sad smo na jako niskoj poziciji na tabeli“, rekao je Darko Lacković trener domaće ekipe.

Kozara je pretposljednja na tabeli sa sedam bodova iz osam utakmica. Revita, s druge strane, ostaje u borbi za titulu. Trenutno je druga sa tri boda manje od vodećeg Posušja.

„Bilo je danas borbeno. Možda smo mi u ranoj fazi pobjegli na veliku razliku koju domaćin nije uspio anulirati. Danas su i vremenski uslovi diktirali igru. Zbog hladnoće na čunjskom postolju nije bilo rezultata iznad 600, ali zadovoljni smo prosječnom cifrom od 571 čunja koji smo imali kao ekipa. Ukupno smo oborili 3426 i možemo biti zadovoljni ovim nastupom“, rekao je Đorđe Paštar kuglaš Revite.

U narednom kolu Kozara će u goste kakanjskom Rudaru, a Revita dočekuje Slobodu iz Tuzle.

Info+ kablovski kanal