Vremenska prognoza

četvrtak, 19 januar 2017 16:07

Izabrani najbolji sportisti opštine Srbac

Fudbaler Aleksandar Glišić je najbolji sportista opštine Srbac u 2016. godini po odluci stručnog žirija manifestacije Izbor najboljih sportista.

Izabrani najbolji sportisti opštine Srbac

Glišić je član Radnika iz Bijeljine sa kojim se nalazi na pripremama, te je nagradu preuzeo njegov otac Milovan.

„Aleksandar, na žalost, nije mogao doći pošto se nalazi na pripremama. Njegova majka, sestra i ja smo presrećni zbog ove nagrade, a i on se veoma obradovao kad je čuo da je proglašen za najboljeg sportistu opštine Srbac“, rekao je Milovan Glišić.

U ekipnoj konkurenciji, po odluci žirija, najuspješniji je bio fudbalski klub Kladari, a sekretar ovog kluba Siniša Đogić proglašen je za najboljeg sportskog radnika Srpca. U omladinskoj konkurenciji najbolja ekipa je karate klub Borac. Članica ovog kluba Olja Tatomir je najbolji mladi sportista Srpca u 2016. godini. Drugo mjesto pripalo je Sari Budimčić iz kluba ultra lakog letenja, a treće Đorđu Ugrenu članu konjičkog kluba Neapolitano.

Žiri je dodijelio i nekoliko specijalnih priznanja. Mladi Krajišnik je nagrađen za 40 godina postojanja, a mladi fudbaler Arsenije Sarić za promociju Srpca. Ovaj desetogošnji dječak je proveo nekoliko dana u kampu madridskog Reala zajedno sa još dvojicom mladih fudbalera iz Republike Srpske.

„ U Banjaluci je bio petodnevni kamp na kojem su treneri Rela Madrida podučavali mlade fudbalere iz cijele BiH. Po završetku kampa odabran sam sa još dvojicom dječaka da posjetim Madrid“, kaže Arsenije i napominje da je za vrijeme svog boravka odigrao i dvije utakmice u dresu Reala.

Žiri je nagradio i ženski rukometni klub Srbac za razvoj ženskog sporta. Fudbalski klub Sloga je nagrađen  kao najuspješniji drugoligaš Republike Srpske, a Manojlo Medić je dobio priznanje za afirmaciju moto sporta.

 

Info+ kablovski kanal