Vremenska prognoza

utorak, 27 decembar 2016 14:57

Izabrani najbolji sportisti Gradiške za 2016. godinu

Na 24. manifestaciji izbora najboljih sportista opštine Gradiška, za najbolju u 2016. godini izabrana je kuglašica „Kozare“ Tatjana Zlojutro.

Izabrani najbolji sportisti Gradiške za 2016. godinu

Kao učesnica pojedinačnog Svjetskog prvenstva, održanog u maju ove godine, u Hrvatskoj, ostvarila je najveći uspjeh u istoriji ženskog BiH kuglanja. U jakoj konkurenciji osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju u disciplini „sprint“. Sa 22 godine svojom igrom fasicinirala je sve u klubu.

„Čast mi je što sam izabrana za najboljeg sportistu, to je za mene veliki uspjeh. Za najveće dostignuće u svojoj kuglaškoj karijeri smatram bronzanu medalju na pojedinačnom Svjetskom prvenstvu“, rekla je Zlojutro.

Treće mjesto na ovogodišnjem izboru za sportistu godine, osvojio je Milan Milisavić, član Kajak kanu kluba „Sava“. Za drugosplasiranu je izabrana Slobodanka Škrbić, košarkašica „Kozare“. Njena ekipa ujedno je proglašena i za sportsku ekipu godine.

„Svoje drugo mjesto smatram za prvo, zajedno sa ekipom. Mnogo mi znači ova nagrada i veliki mi je podsticaj za dalji rad. Nadam se da će ŽKK „Kozara“ opravdati ovo priznanje i sljedeće godine zaigrati u višem rangu, Premier ligi BiH“, istakla je Škrbićeva.

Odlukom Organizacionog odbora, posthumno priznanje za životno djelo dodjeljeno je Velimiru Sombolcu, istaknutom fudbaleru koji je preminuo u maju ove godine. Specijalno priznanje za doprinos razvoju gradiškog sporta u 2016. godini, uručeno je profesoru dr Rodoljubu Oljači, koji je u proteklih 12 godina uspješno vodio Opštinski fudbalski savez Gradiška. Za najboljeg sportskog radnika opštine, jednoglasnom odlukom Stručnog žirija, izabran je Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza RS. Najbolji trener u ovoj godini je Duško Ivetić, trener ženskog košarkaškog kluba „Kozara“.

Titule najperspektivnijih mladih sportista u Gradišci odnijeli su: pionir FK „Kozara“ Luka Đurić,  te član odbojkaškog kluba „Kozara“ Jovana Jakovljević.

Najbolji sportista u konkurenciji lica sa invaliditetom je Saša Dejanović, član košarkaškog kluba invalida u kolicima.

„Ovo je velika čast i uspjeh kako za mene, tako i za moju ekipu. Veoma sam uzbuđen i zadovoljan priznanjem“, rekao je Dejanović.

Pokrovitelj 24. manifestacije Izbora najboljeg sportiste Gradiške je načelnik opštine Zoran Adžić.

„Lokalna uprava je opredijeljena da podrži rad svih 80 sportskih kluba sa područja Gradiške. To se vidi i iz Prijedloga Budžeta za 2017. godinu, gdje je značajan iznos sredstava izdvojen za rad sportskih kolektiva. U narednoj godini planiramo nastaviti sa izgradnjom sportske dvorane. Najbolja sportska ekipa, ŽKK „Kozara“ zbog nedostatka uslova i nepostojanja dvorane u Gradišci ne može da se takmiči u Premier ligi BiH. Zbog toga moramo uložiti dosta napora i što prije izgraditi sportsku dvoranu, kako bi omogućili mladim ljudima da se bave sportom. Tako ćemo imati zdravije društvo i bolje sportske rezultate, koji će biti najbolja promocija naše opštine“, naglasio je Adžić.

U muzičkom djelu programa nastupili su pjevačka grupa KUD-a „Kolovit“, iz Gradiške, i članovi Plesnog kluba „Ritam“ iz Srpca. Manifestaciji Izbora najboljeg sportiste Gradiške u 2016. godini, pored brojnih sportista i sportskih radnika, prisustvovali su i predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života opštine, RS i BiH, kao i drugi gosti.

Info+ kablovski kanal