Vremenska prognoza

utorak, 01 avgust 2017 15:31

Istorijski dogovor: Kozara i Stars na zajedničkom putu

Fudbalski klubovi Kozara i Stars potpisali su ugovor o poslovno - sportskoj saradnji kojim će dva kluba ubuduće djelovati kao jedan. Stars će biti zadužen za omladinske selekcije odnosno edukaciju fudbalera od prvih koraka do kategorije pionira, a Kozara od kadeta do seniora.

Istorijski dogovor: Kozara i Stars na zajedničkom putu

„Nadam se da je to veliki događaj za sve dječake koji žele da se bave fudbalom. Nadam se da ih ima mnogo, ne samo u Gradišci nego u regiji, i biće nam velika čast i zadovoljstvo da ih uključimo u rad u narednom periodu. Želimo da što više dječaka trenira u Kozari, a javnost molimo za strpljenje jer će posao koji smo počeli zahtjevati vremena, ali će Kozara ponovo u seniorskom timu imati igrače iz svoje škole“, rekao je Milenko Pavlović, predsjednik Radne grupe koja vodi Kozaru.

Kozarina omladinska škola bila je jedna od najboljih u Republici Srpskoj, ali je posljednjih godina zanemarena, te najmlađe kategorije gotovo da i ne postoje.

„Prva stvar koju smo učinili po preuzimanju kluba je spašavanje omladinske škole i njeno vraćanje na mjesto gdje pripada, a to je među najorganizovanijim omladinskim školama u Republici Srpskoj“, rekao je Ognjen Žmirić član Radne grupe.

Fudbalski klub Stars osnovao je prije pet godina Saša Raca, bivši fudbaler i funkcioner Kozare. Klub je za kratko vrijeme napravio zavidne rezultate i privukao pažnju velikih klubova.

„U posljednjih pet godina smo donijeli više od devedeset pehara u naš grad. Dječaci iz naše škole redovno idu na pripreme sa klubovima kao što su Dinamo Zagreb, Crvena Zvezda, Partizan ili Čukarički. Najbolji smo dokaz da ako neki posao radiš sa željom, voljom i entuzijazmom uspjećeš, bez obzira u kolikom si klubu ili gradu“, rekao je Raca.

Posljednji veliki uspjeh Kozarine omladinske škole desio se 2012. godine kada su kadeti osvojili titulu šampiona Bosne i Hercegovine. U Kozari ponovo žele i da stvaraju reprezentativce koji će krenuti stopama Ognjena Ožegovića, Gorana Zakarića, Ognjena Gnjatića, Dejana Maksimovića i drugih.  

Info+ kablovski kanal