Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 novembar 2016 14:17

Igokei pripao derbi protiv Servicijuma

U sali Srednje stručne i tehničke škole u okviru 4. kola Druge lige Republike Srpske grupa zapad odigran je lokalni derbi između Igokee 2 i Servicijuma koji je pripao Igokei, formalnom domaćinu u ovoj utakmici, rezultatom 82:80.

Igokei pripao derbi protiv Servicijuma

Igokea 2, za koju igraju košarkaši gradiške Kozare, je bila  favorit u ovoj utakmici, ali je do pobjede došla mnogo teže nego što je očekivala. Značaj derbija stvorio je veliki pritisak pojedincima, te su ekipe utakmicu završile sa po pet igrača. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi. Na odmor se otišlo vođstvom Igokee 42:38. Početak drugog dijela pripao je Servicijumu koji je za minutu i po serijom 0:7 poveo 42:45. Tada je došlo do koškanja na terenu. Igrači sa klupe, u želji da razdvoje zavađene, ušli su u teren, nakon čega je sudijska trojka isključila sve igrače sa klupe Servicijuma, dok je Igokea imala jednog rezervnog igrača. Kad je utakmica nastavljena Igokea je napravila seriju 16:0 i očekivala se lagana pobjeda lidera na tabeli. Međutim, mladi igrači Servicijuma uzvratili su udarac. Smanjivali su prednost svakim napadom i 26 sekundi prije kraja imali su prednsot 78:80 . Ipak, iskusnija i kvalitetnija Igokea nije dozvolila iznenađenje. Za manje od 20 sekundi postigli su 4 koša i  poveli 82:80. Imao je Servicijum priliku u posljednjem napadu, ali loše su to organizovali i nisu uspjeli ni šut uputiti.

Igokea 2 je lider zapadne grupe Druge lige sa sve četiri pobjede, dok je Servicijum odigrao samo dva meča i ima skor 1-1. U Sali SSTŠ i narednog vikenda se igra utakmica. Servicijum će biti domaćin Slobodi iz Novog Grada.

Info+ kablovski kanal