Vremenska prognoza

petak, 27 januar 2017 15:20

Gradiški kuglaši u borbi protiv alkohola

Kuglaški klub „Kozara“ iz Gradiške i ove godine podržao je preventivnu kampanju „Alkohol plus volan jednako ubitačna kombinacija“, koju provodi Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Auto-moto savez RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Gradiški kuglaši u borbi protiv alkohola

Kuglaši su odigrali revijalnu utakmicu sa gradiškim košarkašicama i rukometašima.

„Tri gradiška kuglaša poginula su u saobraćajnim nesrećama, čiji je uzrok bio alkohol. Uključili smo se u ovu akciju kako bismo skrenuli pažnju mladim ljudima na opasnosti koje vrebaju usljed vožnje u alkoholisanom stanju“, naglasio je Darko Lacković, iz KK „Kozara“.

„Podržali smo kampanju i na ovaj način promovišemo sport i zdrav način života“, kaže Saša Kovačević, član ORK „Kozara“ iz Gradiške.

„Drago mi je što smo pozvani da učestvujemo u ovoj akciji, koja ima veoma značaj cilj, da mladima ukaže na štetnost alkohola“, rekla je Danijela Raca Nežić, predsjednik ŽKK „Kozara“.

Kampanja pod nazivom "Alkohol plus volan jednako ubitačna kombinacija“ pokrenuta je sredinom decembra prošle godine, s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja na putevima u Srpskoj.

„Drago mi je što su se mladi gradiški sportisti uključili u ovu akciju i dali svoj doprinos. Kampanja se završava krajem januara,  ali o bezbjednosti saobraćaja moramo stalno voditi računa“, istakao je Goran Šmitran, glavni inspektor za bezbjednost saobraćaja u MUP-u RS.

Šmitran je istakao da je, prema statistikama MUP-a RS, u protekloj godini 130 lica smrtno stradalo u saobraćaju, što je manji broj u odnosu na 2015. godinu, kada je život izgubila 151 osoba.

Info+ kablovski kanal