Vremenska prognoza

sreda, 31 maj 2017 15:52

Gradiški kajakaši uspješni i u novoj sezoni

Gradiški kajakaši nastavili su da nižu uspjehe i u ovogodišnjoj kajakaškoj sezoni. Početkom maja osvojili su nekoliko medalja na takmičenju u Slavonskom Brodu.

Gradiški kajakaši uspješni i u novoj sezoni

Uslijedili su zapaženi rezultati u Zagrebu, a tri bronzane medalje Kajak kanu klub „Sava“ iz Gradiške osvojio je proteklog vikenda na takmičenju u Beogradu.

„Riječ je o međunarodnom takmičenju, na kojem je učestvovalo 15 ekipa, iz Srbije, BiH i Hrvatske. Srbija je svjetska velesila u ovom sportu, zbog čega je naš uspjeh veoma značajan“, rekao je Momir Brajić, sekretar Kajak kanu kluba „Sava“ Gradiška.

Već u nedjelju, 4. juna, klub „Sava“ putuje u Slavonski Kobaš na još jednu međunarodnu regatu, gdje ih očekuju novi izazovi.

„Vodićemo 14 takmičara i očekujemo još bolje rezultate nego na prethodnim regatama. Učestvovaćemo i na Svjetskom Kupu u Beogradu, Evropskom prvenstvu za juniore i seniore, a u septembru, u Češkoj, na Olimpijskim nadama“, istakao je Brajić.

Prošlogodišnja sezona bila je veoma dobra za gradiške kajakaše, kada su osvojili drugo mjesto na državnom prvenstvu u Jajcu. Ove godine cilj je preuzeti titulu prvaka BiH od kajakaša iz Brčkog, naglasio je Brajić.

Planirano je da KKK „Sava“ do kraja sezone učestvuje na preko 20 međunarodnih takmičenja, ističe Brajić, i dodaje, da najveći značaj za njih ima regata u Gradišci, „Memorijal Srđan Bakić“, koji će se održati 30. jula.

Info+ kablovski kanal