Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 avgust 2017 14:30

Gradiški kajakaši – šampioni BiH

Kajak kanu klub „Sava“ iz Gradiške novi je državni prvak BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Gradiški kajakaši – šampioni BiH

Naime, na Državnom prvenstvu, koje je proteklog vikenda održano u Jajcu, kajakaši iz Gradiške osvojili su najveći broj bodova. Za šampiona države borilo se devet kajak kanu klubova iz BiH.

Protekle dvije godine klub „Sava“ zauzimao je drugo mjesto na ovom takmičenju. Ovaj put uspjeli su da pobjede klub „Haris Suljić“ iz Brčkog, koji je 13 godina bio šampion države u sportu na vodi. Treće mjesto na Državnom prvenstvu pripalo je kajakašima kluba „Premium“ iz Broda.

„Ovo je bio fantastičan vikend za naš klub. U kategorijama mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori i juniori osvojili smo maksimalan broj bodova. Imali smo i jedno drugo i jedno treće mjesto. Zahvaljujući ukupnom broju bodova zauzeli smo prvo mjesto u BiH. Takmičenje je proteklo u najboljem redu. Konkurencija je teško prihvatila poraz, te su nam kajakaši iz Brčkog najavili revanš za iduću godinu“, rekao je Momir Brajić, sekretar KKK „Sava“ Gradiška.

Konkurencija je bila veoma jaka, ističe Brajić. Svi kajakaši vrijedno su radili na pripremama za Državno prvenstvo, jer je to, naglašava, najvažnije takmičenje u svakoj sezoni. Svoje vještine u Jajcu pokazala su 64 kajakaša iz Gradiške.

„Očekivali smo da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh i osvojiti drugo mjesto. Zahvaljujući radu i trudu, nadmašili smo vlastita očekivanja i postali šampioni. Treninzi su bili naporni, ali rezultat je tu. Zato poručujemo svim sportistima da ne odustaju, jer uspjeh dođe kad-tad“, ističe Brajić.

Kajakaši kluba „Sava“ iz Gradiške ove godine mogu se pohvaliti izuzetno dobrom sezonom. Učestvovali su na brojnim takmičenjima, i sa svih se vraćali sa po nekoliko medalja i pehara. Nakon Državnog prvenstva, za nekoliko dana očekuju ih novi izazovi, Međunarodna kajakaška regata u Trebinju, i Olimpijske nade u Račicama u Češkoj.

Info+ kablovski kanal