Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 oktobar 2017 14:27

Gradiške odbojkašice i dalje bez pobjede

U Prvoj odbojkaškoj ligi Republike Srpske za žene proteklog vikenda odigrane su utakmice četvrtog kola. Gradiška je bila domaćin Crvenoj Zvijezdi iz Obudovca i pretrpjela još jedan poraz. Crvena Zvijezda je slavila veoma lako u tri seta: 20:25, 16:25 i 14:25.

Gradiške odbojkašice i dalje bez pobjede

Ekipa iz Obudovca je u potpunosti nadigrala domaći tim koji se ne može pohvaliti nijednim dobrim elementom igre. Gošće su vrlo lako osvajale poene, u ranoj fazi setova odlazile na visoku razliku i bez ikakvih problema privodile setove kraju. Igrale su toliko dobro da su iznenadile i svog trenera.

„ Daleko od toga da smo očekivali da možemo uopšte pobijediti, a kamoli da bude ovako lagano. Spremali smo se i možda je taj prvi set prelomio. Veliki broj servis grešaka je presudio i odredio dalji tok utakmice. Domaćin je pao i psihološki. Mi treneri znamo da kad se uđe u seriju poraza gubite i one utakmice koje biste trebali dobiti, ali mislim da će ova ekipa da se podigne jer ovdje ima kvaliteta i mislim da niko neće doći u Gradišku sa sigurnošću da će uzeti bodove“, rekao je Milenko Perušinović, trener Crvene Zvijezde.

Gradiške odbojkašice nikako da pronađu pravu formu. Nakon tri poraza u gostima, Gradiška je u četvrtom kolu prvi put ove sezone bila domaćin, ali to nije donijelo napredak u igri.

„Mi smo odigrali strahovito lošu utakmicu. Za razliku od utakmice u prošlom kolu koju smo odigrali vrlo dobro i izgubili od iskusnog premijerligaša, danas smo u potpunosti podbacili. Nismo odigrali nijedan element koji smo dogovorili i rezultat toga je tako težak poraz. Neiskustvo je glavni razlog svih poraza. Obudovac je „pročitao“ našu igru, odigrao dobro i lako slavio. Analiziraćemo i pokušati popraviti ono što se da do naredne utakmice u Bileći“, rekao je trener domaće ekipe Goran Švraka.

Nakon četiri odigrana kola Gradiška je posljednja na tabeli bez osvojenog boda, dok prvo mjesto dijele Maglić i Inova sa sve četiri pobjede.

Info+ kablovski kanal