Vremenska prognoza

subota, 28 jul 2018 12:54

Ekipa „Brox 3x3“ pobjednik petog gradiškog Streetball-a

Peti turnir u uličnoj košarci „Streetball Gradiška 3x3 2018“  završen je finalnim utakmicama seniorskih kategorija.

Ekipa „Brox 3x3“ pobjednik petog gradiškog Streetball-a

Pobjedu je odnijela ekipa „Brox 3x3“, savladavši „Sportcaffe“ iz Stare Topole. Pobjednici su, pored novčane nagrade od 5000 KM, stekli i pravo učešća na Challenger turniru u Ljubljani.

Cilj turnira u uličnoj košarci je  promocija sporta i zdravog života među mlađom populacijom. U proteklih pet dana na terenu Srednje stručne i tehničke škole takmičilo se više od 50 ekipa u pet kategorija: minibasket, pioniri, kadeti, juniori i seniori. U seniorskoj kateogoriji učešće je uzelo 16 ekipa iz Gradiške i regiona.

Streetball Gradiška  podržala je svjetska košarkaška asocijacija FIBA. Turnir od ove godine ima status satelita. Organizatori iz Gradiške organizacije mladih „GROM“ nadaju se da će idući Streetball u Gradišci dodatno napredovati.

„Pet godina nam je trebalo da dođemo do statusa satelita. Poslaćemo upit FIBI koje su obaveze nas kao organizatora da dobijemo status challengera. Nadam se da ćemo taj status dobiti već iduće godine“, rekao je Željko Sladojević, direktor turnira Streetball  „Gradiška 3x3 2018“.

Pohvale za gradiški turnir stigle su iz Košarkaškog saveza RS.

„Drago mi je što prisustvujem ovakvoj manifestaciji. Nadam se da će pobjednici ostvariti dobar plasman u Ljubljani, a da će ovaj turnir biti još masovniji“, istakao je Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza RS.

Podršku Streetball-u u Gradišci dao je veliki broj sponzora, ali i Predsjednik i Vlada RS i opština Gradiška.

„Nadam se da ćemo naredni turnir organizovati u Sportskoj dvorani. U svakom slučaju sve pohvale za manifestaciju. Očekujem da će turnir imati sve veći značaj u narednim godinama“, naglasio je Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

„Streetball Gradiška 3x3 2018“ imao je humanitarni karakter. Sredstva prikupljena od kotizacija ekipa u mlađim kategorijama biće usmjerena za pomoć Gradiščaninu Mići Šuljku, kojem je potrebna transplantacija bubrega.

Peti gradiški turnir u uličnoj košarci uveličan je koncertom Lapsus benda.

Info+ kablovski kanal