Vremenska prognoza

utorak, 16 jul 2019 13:17

Dvorac Bejić najbolji u Kruškiku

Ekipa Dvorac Bejić trijumfovala je na petnaestom izdanju međunarodnog turnira u malom fudbalu „Gradiška Kruškik 2019“. Dvorac Bejić je do titule pobjednika i nagrade od 5000 konvertibilnih maraka došao savladavši u finalu ekipu Arcadia Company boljim izvođenjem penala rezultatom 5:4. U regularnom dijelu pala su po tri pogotka na obje strane.

Dvorac Bejić najbolji u Kruškiku

„Imali smo malo sreće jer smo izvodili penale bolje. Inače, turnir je odlično organizovan, suđenje na vrlo visokom nivou i nadam se da ćemo doći iduće godine braniti titulu“, rekao je Dejan Zarić.

Arcadia je igrala sjajno cijelim tokom turnira. Finale su loše počeli, gubili su 1:0 i 3:1, ali, iako su uspjeli nadoknaditi zaostatak, fortuna nije bila na njihovoj strani tokom izvođenja penala, te su se morali zadovoljiti drugim mjestom i nagradom od 1000 konvertibilnih maraka.

Turnir u Kruškiku je turnir sa najdužom tradicijom na području Gradiške. Počeo je prije 15 godina i za to vrijeme postao jedan od najomiljenijih među učesnicima i posjetiocima. Prepoznali su to i brojni sponzori i prijatelji, uključujući i Vladu Republike Srpske koja je ove godine bila generalni sponzor turnira.

Na petnaestom izdanju turnira Gradiška Kruškik učešće je uzela 31 ekipa u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Kvalitetne utakmice, dobra posjeta i odlična atmosfera dokaz su da je udruženje građana Rasadnik ponovo organizovalo sjajan turnir.

Prije seniorskog finala odigrano je i finale u juniorskoj konkurenciji. Titulom pobjednika okitila se ekipa Joga Gradiška koja je bila bolja od Bakusa 2:1 nakon izvođenja penala. Zavjesa na ovogodišnje izdanje turnira spuštena je nakon dodjele priznanja najboljim ekipama i pojedincima. Duško Bećarević iz pobjedničke ekipe je najbolji igrač turnira, njegov saigrač Ognjen Blagojević je najbolji golman, a Vladimir Džombić iz ekipe Arcadia Company je najbolji strijelac turnira. U juniorskoj konkurenciji za najboljeg igrača proglašen je Stefan Vuleta dok je najbolji golman Dario Đurđević. Organizator je dodijelio dvije sprecijalne nagrade. Ona za fer plej pripala je ekipi Amor Kruškik, dok je Zoran Babić dobio priznanje za učestvovanje na svim dosadašnjim turnirima.

Info+ kablovski kanal