Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 novembar 2019 11:26

“Druga gradiška petica” za Sergeja i Kristijana

Najbrži bili takmičari iz Hrvatske

“Druga gradiška petica” za Sergeja i Kristijana

Atletsko - rekreativni klub Gradiška organizovao je Drugu gradišku peticu, humanitarnu trku na pet kilometara u kojoj su učešće, pored domaćih, uzeli i takmičari iz Hrvatske i Austrije.

Kišovito i hladno vrijeme nisu spriječili više od stotinu takmičara da istrče pet kilometara. Po uzoru na njih, ugledali su se i najmlađi trkači koji su istrčali jedan kilometar.

Pobjednik 2. Gradiške petice je Ante Živković iz Metkovića, koji je 5 km istrčao za 17:13 min. Živković je i prošlogodišnji pobjednik Gradiškog polumaratona.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Helena Gleđa iz Dubrovnika. Do cilja je stigla za 20:41 min.

Osim takmičarskog, trka je imala i humanitarni karakter. Dio prihoda organizatori su namijenili za pomoć u liječenju dječaka, braće Kristijana i Sergeja Dobrnjca iz Gradiške.

Učešće u ovoj trci uzeli su i pripadnici gradiške policije. Petnaest pripadnika jedinice Žandarmerije, poput ostalih, istrčali su pet kilometara za Sergeja i Kristijana.  

Ovo je druga humanitrna trka na 5 km koju organizuje gradiški klub. Ljetos je održan Gradiski noćni cener, također humanitarnog karaktera, a u prethodnom periodu uspješno su realizovana i tri polumaratona.

Info+ kablovski kanal