Vremenska prognoza

utorak, 19 decembar 2017 08:33

Donskoju četiri medalje u Kuli

Melisa Majser, članica kluba borilačkih sportova „MMA Donskoy ViN“ osvojila je zlatnu medalju na „Grappling kupu“ u Kuli u Srbiji. Iako nije bila među favoritima, Majserova je napravila izuzetan rezultat i proglašena je za najbolju kadetkinju na takmičenju.

Donskoju četiri medalje u Kuli

„Nije bilo lako. Bilo je dosta takmičara i jaka konkurencija. U finalu sam pobjedila predstavnicu Hrvatske. Veoma sam zadovoljna, jer je ovo prvo takmičenje na kojem sam nastupila“, rekla je Majser.

Donskoy je na ovom takmičenju osvojio ukupno četiri medalje. Zlatom se okitila Melisa Majser, a bronzom: Mile Bižić, Danijel Tomić i Nemanja Miličević. 

„U mojoj kategoriji je bilo najviše takmičara i morao sam se pomučiti da dođem do medalje. Ovo je najbolje takmičenje na kojem sam bio do sada. Najviše boraca smo promijenili i nešto naučili“, kaže Mile Bižić.

Na „Grappling kupu“ su učestvovala 273 borca iz zemalja regiona. Donskoy se predstavio sa šest boraca i bio je jedini predstavnik Republike Srpske.

„Grepling je ustvari brazilski džiudžicu. To je prelijepa borilačka vještina koja u svijetu stiče sve više poklonika. Poznato je da u MMA borbama borci koji se bave greplingom mogu da dobiju borce koji se bave bilo kojom drugom borilačkom vještinom. Kod nas se ovaj sport tek razvija. U Banjaluci ima jedan ili dva kluba, u Prijedoru je bio klub, ali ne znam radi li još. Mi u Gradišci radimo već pet godina. Nezgodno je jer nemamo ligu, ali idemo u Srbiju i učestvujemo na turnirima sa našim matičnim klubom“, rekao je Aleksandar Donski, osnivač i trener u klubu.

Klub borilačkih sportova „MMA Donskoy ViN“ član je ViN Žerjal tima koji je na takmičenju u Kuli dobio nagradu za najuspješniju ekipu.

Info+ kablovski kanal