Vremenska prognoza

utorak, 07 avgust 2018 14:21

Domaćini osvojili turnir u Žeravici

Domaćini iz FK „Jedinstvo“ pobjednici su šestog Memorijalnog turnira „Drago Kovačević“ u Žeravici.

Domaćini osvojili turnir u Žeravici

U finalnoj utakmici fudbaleri Žeravice pobjedili su ekipu FK „Kozara“ iz Gradiške rezultatom 3:0.

„Pokazali smo da igramo dobar fudbal. Imamo dobrog trenera. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto“, rekao je Ognjen Škorić, kapiten FK „Jedinstvo“ Žeravica.

„Žao mi je što „Kozara“ nije došla u punom sastavu. Mi smo dobro igrali, i predstojeće prvenstvo dočekujemo spremni“, istakao je Boris Savić, trener FK „Jedinstvo“ Žeravica.

Na sportskom centru „Drago Kovačević“ tokom tri dana, pored „Jedinstva“ i Kozare“, takmičili su se i FK „Borac“ iz Banjaluke i FK „Dubrave“. Domaćini su zadovoljni ovogodišnjim turnirom.

„Turnir organizujemo u čast prerano preminulog Drage Kovačevića, koji nas je mnogo zadužio. Mi smo zadovoljni igrama i posjećenošću. Nadam se da ćemo i idućih godina imati uspješne turnire i da ćemo naš Sportski centar još bolje izgraditi“, naglasio je Senad Hamzić, sportski direktor FK „Jedinstvo“ Žeravica.

Titulu najboljeg golmana na Memorijalnom turniru u Žeravici ponio je Dušan Dončić, golman „Kozare“. Najbolji strijelac je Dejan Arežina, igrač „Jedinstva“. Za najboljeg fudbalera proglašen je Živko Bubić, takođe iz domaćinskog kluba „Jedinstvo“.

Pehare najboljima uručio je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS Rodoljub Oljača.

„Sve utakmice su odigrane na visokom nivou. Čestitam pobjednicima“, kazao je Oljača.

FK „Jedinstvo“ iz Žeravice takmiči se u okviru Druge lige Republike Srpske grupa Zapad. Cilj im je da se u novoj takmičarskoj sezoni domognu samog vrha tabele, te da se izbore za plasman u Prvu ligu.

Info+ kablovski kanal