Vremenska prognoza

ponedeljak, 12 februar 2018 15:13

Dvije decenije stonoteniskog turnira u Donjim Podgradcima

Mjesna zajednica Donji Podgradci i ove godine je organizovala Svetosavski stonoteniski turnir. Manifestacija koja je počela kao druženje prijatelja danas je najpoznatiji stonoteniski turnir na području opštine Gradiška koji traje već dvadeset godina.

Dvije decenije stonoteniskog turnira u Donjim Podgradcima

„Nas grupa mladića iz Donjih Podgradaca i okoline voljeli smo stoni tenis, te smo organizovali turnir. Već naredne godine došlo je više ljudi. Svake naredne godine bilo je sve više zainteresovanih i došli smo do 20. rođendana. To je jedan ozbiljan jubilej. Kada sumiramo ovih dvadeset godina vidimo da je bilo preko 150 takmičara. Ovdje su igrali i turnir osvajali, sigurno, najbolji stonoteniseri Gradiške. Danas, nakon dvadeset godina, možemo reći da je ovo najveći i najkvalitetniji turnir u stonom tenisu na teritoriji opštine Gradiška“, rekao je Goran Đorđić, član Organizacionog odbora turnira.

Jedan od najredovnijih učesnika je Momir Maksimović, sveštenik iz Bistrice, veliki zaljubljenik u igru sa celuloidnom lopticom koji je propustio samo prvi turnir.

„Uporedo sa predavanjem vjeronauke u školi u Vrbaškoj ja sam vodio i stonotenisku sekciju. Jedan broj mojih učenika ostvarili su značajne rezultate na ovom turniru. I sam sam dugogodišnji učesnik i osvajač turnira, ali to nije najvažnije, nego je najvažnije druženje sa mladim, kvalitetnim ljudima“, kaže Maksimović.

Posljednjih godina redovni učesnici su i članovi stonoteniskog kluba „Banjaluka“, te članovi stonoteniskog kluba invalida „Vrbas“ iz Banjaluke. Predsjednik ovog kluba, Jovica Šormaz, takođe je bio pobjednik turnira.

Specijalni gosti ovogodišnjeg turnira bili su Aleksej Radukić i Haris Eminović, reprezentativci Srbije u stonom tenisu u kategoriji osoba sa invaliditetom. U takmičarskom dijelu turnira ponovo je nastupio zavidan broj učesnika.

„Ove godine smo imali 31 takmičara, uglavnom sa lokalnog nivoa kao i takmičare iz Banjaluke koji već nekoliko godina dolaze i druže se sa nama na turniru. Oni se bave profesionalno stonim tenisom i svi mi imamo šta da vidimo i naučimo, te u finalnom dijelu uvijek bude odličnog stonog tenisa,“ ističe Uroš Desančić, član Organizacionog odbora.

Titulom pobjednika 20. Svetosavskog turnira u stonom tenisu okitio se Dejan Tomaš iz Banjaluke kojem je ovo treća uzastopna titula. Pored njega pobjednici su bili Danijel Šinik sedam puta, Branislav Bjelovuk 3 puta, Slobodan Kalinić dva puta i po jednom: Zoran Krunić, Jovica Šormaz, Momir Maksimović, Aleksandar Obradović i Igor Pajkić.

Info+ kablovski kanal