Vremenska prognoza

četvrtak, 22 jun 2017 14:56

Borče Sredojević novi šef stručnog štaba FK „Kozara“

Na konferenciji za medije koju je organizovalo rukovodstvo FK “Kozara”  Gradiška razgovaralo se o finansijskim, organizacionim  i kadrovskim aspektima kluba. Javnosti je predstavljen i novoizabrani šef stručnog štaba kluba, Borče Sredojević.  

Borče Sredojević novi šef stručnog štaba FK „Kozara“

 – Nisam se nijednog trenutka dvoumio da prihvatim poziv rukovodstva “Kozare” jer sam prepoznao ozbiljnost situacije. Klub se nalazi u krizi u svim sektorima. Imam tu obavezu da pomognem klubu i nadam se da ću imati dobru saradnju sa svojim saradnicima i rukovodstvom kluba – rekao je Sredojević.

Sredojević je naglasio da je još jedan od razloga zbog koga je preuzeo vođstvo Kozare nova vizija kluba koja će biti zasnovana na radu sa omladinskim selekcijama i mladim igračima koji će biti okosnica prvog tima.  

Siniša Đurić, sportski direktor Kozare istakao je da će razgovori sa svim igračima biti obavljeni prije priprema koje će početi 7. jula. Navodi, da je cilj da se budućnost kluba gradi na omladinskim selekcijama.

– U omladinskoj školi nekada je bilo 160 dječaka a sada ih je samo 70. Želimo da to promijenimo- kaže Đurić.

Milenko Pavlović, predsjednik Radne grupe kluba rekao je da je novo rukovodstvo u momentu preuzimanja  kluba, 26. decembra prošle godine zateklo  tešku finansijsku situaciju, koja otežava funkcionisanje kluba.

–Obaveze kluba bile su 287. 420 KM a sada su smanjene na 152.000 maraka – kaže Pavlović. 

Ognjen Žmirić, član Radne grupe kluba  upoznao je javnost o zajedničkoj inicijativi lokalne vlasti opštine Gradiška  i Fudbalskog saveza RS, o mogućnostima  izgradnje fudbalskog terena sa vještačkom travom na Gradskom stadionu. 

– Cilj je obezbijediti kvalitetne uslove za rad fudbalera. Sačinjen je projekat izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom koji “Kozara” planira  realizovati u saradnji sa načelnikom opštine, Zoranom Adžićem, Ministarstvom porodice omladine i sporta i Fudbalskim savezom RS – kaže Žmirić.

U naredne dvije godine u planu je i  obnova i rekonstrukcija Gradskog stadiona. Tokom avgusta biće organizovan i  kozarin  kamp koji će okupiti mlade fudbalske talente iz Potkozarja i Lijevča polja. 

Info+ kablovski kanal