Vremenska prognoza

ponedeljak, 31 jul 2017 14:31

BerBo najbolji u Kruškiku

Ekipa BerBo d.o.o. trijumfovala je na trinaestom izdanju Turnira u malom fudbalu „Gradiška – Kruškik 2017“ i osvojila glavnu nagradu od 4000 konvertibilnih maraka. BerBo je u finalu bio bolji od prošlogodišnjeg pobjednika ekipe Kafe bar Arkadija boljim izvođenjem penala ukupnim rezultatom 11:10.

BerBo najbolji u Kruškiku

U regularnom dijelu i jedni i drugi su postigli po gol. Povela je Arkadija golom Nevena Bunića da bi vrlo brzo izjednačio Srđan Berić. Pri rezultatu 0:0 Dragan Francuz nije realizovao najstrožu kaznu. Uslijedilo je izvođenje penala, a pobjednik je odlučen tek nakon četrnaeste serije kada je Mile Paštar pogodio stativu.

„Penali su uvijek lutrija, a sreća je večeras bila na našoj strani. Mislim, ipak, kad se sve sabere da smo zasluženo osvojili titulu pobjednika“, rekao je Nikola Gavrilović, član BerBa.

Arkadija je porazom propustila priliku da se upiše u istoriju kao prvi tim koji je odbranio titulu na turniru. Igrali su odlično, primili svega tri gola na cijelom  turniru, ali su nakon finala morali stisnuti ruku boljem.

„Igrati u finalu je dobar rezultat. Prošle godine smo trijumfovali, a očito je mnogo teže odbraniti titulu. Kad se dođe do penala ne pobjedi uvijek bolji, nego nekad i spretniji“, rekao je Dragan Francuz iz ekipe Kafe bar Arkadija.

Turnir u Kruškiku jedan je od najkvalitetnijih i najznačajnijih na području opštine Gradiške, a godinama ga organizuje omladina mjesne zajednice Kruškik okupljena u Udruženje građana „Rasadnik“.

Turnir je zatvoren dodjelom nagrada najboljim ekipama i pojedincima. Pobjednici su odnijeli glavnu nagradu od 4000 KM, dok je poraženi finalista nagrađen sa 1000 KM. Od pojedinaca istakli su se Boris Berić, najbolji golman turnira sa četiri odbranjena penala u finalu, Dragan Francuz, najbolji strijelac sa tri pogotka u završnici turnira i Vladimir Savković koji je proglašen za najboljeg igrača.

Info+ kablovski kanal