Vremenska prognoza

ponedeljak, 08 jul 2019 13:24

25. Prvenstvo sportskih ribolovaca RS održano u Gradišci

Rezultatima se posebno istakli mladi

25. Prvenstvo sportskih ribolovaca RS održano u Gradišci

U organizaciji sportskog ribolovnog saveza RS i SRD "Amur" iz Gradiške, uz podršku Turističke organizacije i Gradske uprave, na prvenstvu je učestvovalo 120 ribolovaca. 

U kategoriji seniora, u ekipnoj konkurenciji, najbolje je bilo Sportsko ribolovno društvo "Vrbas" iz Laktaša, a pojedinačno najbolji je bio Rade Majstorović iz SRD "Amur" iz Gradiške.

Laktaški „Vrbas“  je pobijedio i u kategoriji seniorki. Pojedinačno je najuspješnije rezultate ostvarila njihova članica Marijana Ostojić.

I u kategoriji juniora do 20 godina najuspješnije je bilo SRD „Vrbas“. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Miodrag Radić iz ovog ribolovnog društva. U kategoriji juniorki prvo mjesto osvojila je Dijana Bardak iz SRD "Sava" iz Broda, koje je bilo najbolje i u ekipnoj konkurenciji. Kod kadeta, pobjedu u ekipnoj konkurenciji odnijelo je SRD "Čelinac", dok je Sebastijan Mujkanovic iz SRD "Banjaluka" pobijedio pojedinačno. Kadetkinje SRD "Bosna" iz Doboja su bile najbolje ekipno, dok je najbolja u pojedinačnoj konkurenciji bila Marina Novarlić iz SRD "Ukrinski cvijet" Prnjavor. 

„SRD „Amur“ ponovo se pokazalo kao izuzetan domaćin“, naglasio je predsjednik Sportskog ribolovnog saveza RS Milovan Živković. Posebno je zadovoljan što je ova sportska manifestacija okuipila veliki broj mladih učesnika.

„Činjenica da su od 25 ribolovnih prvenstava, čak 22 održana u Gradišci, dovoljno govori o atraktivnosti ribolovne staze u Gradišci“, kaže načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Davor Glišić. Zbog toga, smatra, u budućnosti možemo planirati održavanje evropskog prvenstva, što bi, ističe, imalo veliki značaj i za Gradišku i za Republiku Srpsku.

U SRD „Amur“ će nastaviti sa aktivnostima na održavanju i očuvanju ribolovne staze u Gradišci. Najveći problem, ističe Slobodn Golić, tehnički sekretar ovog društva je starosna struktrura članstva.Više od 80 posto su stariji od 60 godina.

Info+ kablovski kanal