Vremenska prognoza

sreda, 31 januar 2018 12:48

Za vikend “Dani zime na Kozari”

Prvi vikend u februaru ove godine rezervisan je za “Dane zime na Kozari”. Ova privredno-turistička manifestacija održaće se 3. i 4. februara na Mrakovici u Nacionalnom parku “Kozara”.

Za vikend “Dani zime na Kozari”

 

Pripreme su uveliko počele. Tokom dva dana na Mrakovici će biti organizovana gastro i sportska takmičenja, te bogat muzičko-zabavni program. -Prijave su završene. Imamo 30 gastro takmičara u tri kategorije. To su planinari i izviđači, lovci i ekipe iz srednjih škola. U sportskom takmičenju učestvovaće osam opština i takmičiće se u šest disciplina- rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedor.

Završene su i prijave za izlagače rukotovorina i suvenira. Njih 13 će učestovati na tradicionalnim “Danima zime na Kozari”. Direktorica prijedorske Turističke organizacije izdvojila je još nekoliko dešavanja. -Manifestacija traje dva dana, a centralna je u nedjelju. U 11 časova je svečano otvaranje- kaže Ganić.

Cilj ove privredno-turističke manifestacije je promocija turističkog potencijala Kozare. I ove godine očekuje se veliki broj posjetilaca. Iz Prijedora, Gradiške i drugih okolnih gradova i opština obezbijeđen je besplatan prevoz. Organizatori 12. “Dana zime na Kozari” su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice i Novog Grada i Nacionalni park “Kozara”. Ulaz u Nacionalni park će se naplaćivati po promotivnoj cijeni od 1 KM.

Oni koji ne budu u prilici da posjete ovogodišnje “Dane zime na Kozari”, centralnu manifestaciju u nedjelju moći će pratiti uživo na našem Info+ kablovskom kanalu, Radio Kozari i Bel televiziji.

Info+ kablovski kanal