Vremenska prognoza

sreda, 06 decembar 2017 11:53

Uspješna godina u gradiškoj „Elektrodistribuciji“

Bliži se kraj godine. U ovo vrijeme se sumiraju rezultati ostvareni u poslovanju.
To čine i u Radnoj jedinici „Elektrodistribucija“u Gradišci, koja važi za jednu od uspješnijih u Republici Sprskoj.

Uspješna godina u gradiškoj „Elektrodistribuciji“

-Ovu godinu možemo ocijeniti kao relativno dobru, ako izuzmemo ljetni period kada smo imali problema sa isporukom električne energije. Sada je stabilnije snabdijevanje. Naplata je malo bolja u odnosu na prošlu godinu. Gubici su na nivou prošlogodišnjih, preko 14 posto. Da bi se smanjili potrebne su značajnije investicije- rekao je direktor RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška, Zoran Kuzmanović.
U idućoj godini su izvjesne investicije u elektromrežu. Značajnija sredstva bi trebala stići od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. -Taj kredit bi značio sanaciju srednjenaponske mreže, čime bi obezbijedili bolji kvalitet i kontinuitet u snabdijevanju električnom energijom- kaže Kuzmanović.
Krađa električne energije u Gradišci se dešava, kaže Kuzmanović. Od ove godine za krađu, pored novčane, počinicioma prijeti i  zatvorska kazna od jedne do osam godina. Kuzmanović apeluje na potrošače da budu savjesni i ne čine ovo krivično djelo.
Ove godine u gradiškoj „Elektrodistribuciji“ došlo je do povećanja priključaka za električnu energiju, ukupno 193, što je za deset odsto više u odnosu na prošlu godinu.
Na području opštine trenutno se završavaju dvije trafostanice u gradu i sedam stubnih trafostanica u seoskim sredinama.

 

 

 

Info+ kablovski kanal