Vremenska prognoza

utorak, 22 oktobar 2013 14:03

"Spriječićemo donošenje novog Zakona o radu", poručuju sindikalci

“Novi Zakon o radu čije donošenje zagovara Unija udruženja poslodavaca, radnicima ne donosi ništa dobro“, tvrdi rukovodstvo republičkog Sindikata.

"Spriječićemo donošenje novog Zakona o radu", poručuju sindikalci

Predsjednike sindikalnih organizacija Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora na skupu u Gradišci upoznali su sa aktivnostima koje republički Sindikat vodi u nastojanju da očuva postojeće zakonsko rješenje.

„Ukoliko bi novi Zakon stupio na snagu, bila bi ukinuta sva materijana davanja, ostala bi samo plata, koja bi se dogovarala „jedan na jedan“, pojašnjava Velka Odžaković, generalni sekretar Saveza sindikata RS.Još dodaje da poslodavci zagovaraju fleksibilizaciju radnog odnosa i radnog vremena, ustupanje radnika putem agencija...

„Nismo mi protiv novih zakona, ali jednostavno ovo nije vrijeme da se oblast rada reguliše na novi način i to samo u interesu poslodavaca“, kažu sindikalci i ističu da za to sada nemamo ni politčki, ni ekonomski ni socijani ambijent. U sindikatu ističu spremnost, da u saradnji sa poslodavcima i resornim ministarstvom, analiziraju postojeći Zakon o radu i traže rješenja koja bi odgovarala svim stranama.

Info+ kablovski kanal