Vremenska prognoza

utorak, 13 septembar 2016 14:40

Ministar Crnadak i načelnik Latinović posjetili gradiška preduzeća

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, sa saradnicima, posjetili su tri gradiška preduzeća koja spadaju u grupu najvećih izvoznika sa područja opštine. Ministar Crnadak obišao je preduzeća iz oblasti metalne i drvne industrije, te proizvodnje stočne hrane.

Ministar Crnadak i načelnik Latinović posjetili gradiška preduzeća

Prilikom posjete preduzećima  “Tikt Manufaktura” u Kozincima, tapetariji “Nikolić” u Brestovčini i preduzeću “Golić trade” u Novoj Topoli,  uvjerio sam se u veliki privredni potencijal opštine Gradiška, istakao je Crnadak.

“Evidentna je velika sposobnost domaćih privrednika, ali i posvećenost i agilnost ljudi koji vode opštinu Gradiška”, kaže Crnadak.

Načelnik Gradiške Zoran Latinović istakao je da lokalna vlast aktivno radi na podizanju privrede i povećanju broja radnih mjesta na području opštine.

“U toku je izrada kataloga svih privrednih subjekata sa područja opštine, koji će imati i web publikaciju. Stvorili smo dobre odnose sa brojnim međunarodnim organizacijama kako bismo obezbjedili određena donatorska, odnosno grantovska sredstva potrebna za uvođenje sistema kvaliteta, izradu biznis planova i slično”, istakao je Latinović.

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Gradiška Ljubimko Čakalj naglasio je da su ova i slična gradiška preduzeća, koja svoje proizvode izvoze van granica BiH, nosioci privrednog razvoja opštine i konkurentnosti gradiških proizvoda na inostranom tržištu.

“Ovo je prilika da pokažemo kako proizvodi iz Gradiške, zbog svog kvaliteta i cijene, bivaju uspješno plasirani na evropska tržišta. Očekujem da će se u narednom periodu povećati broj izvoznika sa područja opštine, s ciljem stvaranja boljeg brenda gradiške privrede”, rekao je Čakalj.

Preduzeća “Golić trejd”, “Tikt Manufaktura” i  tapetarija “Nikolić” već nekoliko godina uspješno posluju na području opštine Gradiška. Prilikom današnjeg obilaska, predstavnici firmi upoznali su posjetioce sa poslovanjima preduzeća, te vizijama i planovima za dalji razvoj.

Privreda Gradiške daje značajan doprinos afirmaciji kako ove opštine, tako i RS i BiH, te je potrebno i dalje raditi na njenom razvoju, zaključeno je prilikom današnje posjete ministra Crnatka gradiškim preduzećima.

 

Info+ kablovski kanal