Vremenska prognoza

sreda, 12 septembar 2018 16:09

Kompanija “Loman i Raušer“ želi da otvori novi pogon u Gradišci

Nezaposlene osobe, prvenstveno žene, sa područja opštine Gradiška imale su priliku da u Kulturnom centru Gradiška prisustvuju prezentaciji njemačke kompanije „Loman i Raušer“.

Kompanija “Loman i Raušer“ želi da otvori novi pogon u Gradišci

Kompanija je vodeći proizvođač medicinske opreme i potrošnog medicinskog materijala u svijetu. U Gradišku su došli jer su ovu opštinu prepoznali kao dobro mjesto za otvaranje novog proizvodnog pogona. Prije same investicije željeli su da putem prezentacije saznaju da li Gradiška raspolaže sa dovoljnim brojem adekvatne radne snage, koja bi bila voljna raditi u njihovoj kompaniji.

„Načelnik Gradiške nam je pripremio svu dokumentaciju za mogućnost ulaganja u ovoj opštini. Sada smo došli vidjeti ima li ovdje radne snage koja nam je potrebna“, rekao je Filip Tojbl, direktor proizvodnje kompanije Loman i Raušer.

„Njima su prije svega potrebni tekstilni tehničari, ali i mladi ljudi koji su spremni da odu na obuku tri mjeseca u Češku, te da se vrate da rade kod nas. Kompanija bi nakon obuke donijela odluku da li da otvori pogon u Gradišci. Za početak bi zaposlili 200, a kasnije 700 radnika“, pojasnio je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Nakon prezentacije mnoge žene bile su zainteresovane za rad u njemačkoj kompaniji.

Ukoliko se kompanija „Loman i Raušer“ odluči za otvaranje proizvodnog pogona u opštini Gradiška, isti bi bio smješten na području Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

Info+ kablovski kanal