Vremenska prognoza

subota, 23 decembar 2017 16:11

Gradska voda i u Barajima

Gradska voda stigla je i u Baraje, zaseok u Mjesnoj zajednici Gornji Podgradci.

Gradska voda i u Barajima

Iako su krajem 80-ih godina mještani izgradili vodovodnu mrežu, pitke vode u ovom zaseoku često nije bilo. -U ljetnom periodu ostajali smo bez vode. Ovo je stvarno dobra odrađena akcija- rekao je mještanin Mladen Babić. Vodovodna mreža u Barajima izgrađena je u dužini od 3 800 metara. Sa izgradnjom se krenulo početkom jula ove godine. -Vrijednost radova je oko 60 000 maraka. Mještani su izgradili prepumpnu stanicu i radili na iskopu za polaganje cijevi. Na mrežu se može priključiti trenutno 20 domaćinstava- izjavio je Sandro Zeničanin, v.d. direktora KP „Vodovod“ Gradiška.

Osim na poboljšanju putne infrastrukture, u gradiškoj Lokalnoj upravi aktivno rade i vodosnabdijevanju kako bi obezbijedili bolji i lakši život u seoskim sredinama. -Ovo je dobar primjer saradnje mještana i komunalnog preduzeća. Želimo da proširimo vodosnabdijevanje na cijelom prostoru opštine Gradiška. Ovaj cjevovod je napravljen tako da se vodom može snabdijevati i dio domaćinstava u Grbavcima- rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Gradiška usvojena je odluka o jedinstvenoj cijeni priključka na vodovodnu mrežu u svim dijelovima opštine Gradiška. Cijena priključka iznosi 700 KM.

Info+ kablovski kanal