Vremenska prognoza

Gradiska.com - Najnovije vijesti
Privreda

Privreda (200)

petak, 04 april 2014 16:41

Načelnik opštine Gradiška i direktor kompanije IEE Banja Luka Dragiša Zečević, zvanično su pustili u rad postrojenje prve “Toplane” na biomasu u BiH. Svečanim otvaranjem predstavljen projekat „Modernizacija sistema daljinskog grijanjana“ opštine Gradiška.

Detaljnije →
četvrtak, 03 april 2014 15:17

Povodom obilježavanja Dana energetske efikasnosti, u KC Gradiška otvorena je izložba opreme koja bi trebala da obezbjedi veću energetsku efikasnost I uštedu u mnogim segmentima potrošnje.

Detaljnije →
četvrtak, 03 april 2014 15:15

U organizaciji kompanije Centrum trade, već 6 godina održava se Proljećni kućni sajam. Ovogodišnja manifestacija traje tri dana a počela je izlaganjem u Gradišci.

Detaljnije →
petak, 07 mart 2014 09:00

Učestale padavine ovih dana popravljaju stanje zemljišta koje, zbog rijetkih padavina prethodnih mjeseci, nije imalo dovoljno vlage. Temperature ove zime pogoduju poljoprivredi.

Detaljnije →
petak, 14 februar 2014 13:11

Kvalitet ali i kvantitet ploda na voćnjacima uslovljen je dobro obavljenom rezidbom. Iz tog razloga, u nadležnom  opštinskom Odjeljenju organizovan je obilazak voćnjaka i konsultacija proizvođača o ovom dijelu posla.

Detaljnije →
petak, 07 februar 2014 14:10

Opštinska vlast u Srpcu, i pored ograničavajućih okolnosti koje diktira primjena Odluke o privremenom finansiranju, ipak najavljuje oživljavanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta.

Detaljnije →
četvrtak, 06 februar 2014 14:17

Na prvom ovogodišnjem sastanku Udruženja voćara RS održanom u Gradišci, prisutni su istakli neke od vodećih problema u voćarstvu, među njima I plasman gotovog proizvoda na tržište.

Detaljnije →
ponedeljak, 03 februar 2014 14:39

Bosna i Hercegovina ne ispunjava uslove za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda na tržište Evropske unije (EU), potvrđeno je u petak u Sarajevu, nakon završetka posjete Delegacije Ureda Evropske unije za hranu i veterenirastvo (FVO).

Detaljnije →
petak, 31 januar 2014 14:27

Poslednjih godina u razvijenim zemljama sve više se govori o  alternativnim izvorima energije, koji se dobijaju iz prirode te se mogu obnavljati. Predstavljaju neiscrpan prirodan vid energije koja se nalazi svuda oko nas.

Detaljnije →
sreda, 22 januar 2014 14:51

Upravni odbor Udruženja voćara RS održao je prvi ovogodišnji sastanak kome su osim članova Udruženja, prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, Privredne komore RS i lokalne vlasti. Prisutni su ovom prilikom istakli brojne problema koji više godina opterećuju voćarsku proizvodnju.

Detaljnije →