Vremenska prognoza

petak, 31 maj 2019 11:23

Usvojena Informacija o stanju u privredi za 2018. godinu

Prema Informaciji o stanju gradiške privrede za 2018 . godinu koja je usvojena na dvadesetčetvrtoj  sjednici Skupštine grada stanje je zadovoljavajuće.

Usvojena Informacija o stanju u privredi za 2018. godinu

Ovo je rekao gradonačelnik Adžić i dodao da za to postoje dobri pokazatelji i trendovi u povećanju broja zaposlenih, te da je u periodu od 2016. do 2018. godine zabilježeno povećanje za 800 zaposlenih na prostoru Gradiške i određeno smanjenje broja nezaposlenih koji se vode kao aktivna lica koja traže posao.

 “Kapitalna strateška investicija na prostoru grada je dovođenje kompanije koja bi se bavila otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda.Mi smo kao gradska uprava spremni da takvoj kompaniji damo prostor u Agrozoni u Novoj Topoli čak i za 1 euro, ako bi bila posvećena takvoj vrsti djelatnosti na prostoru našeg grada“, naglasio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Osim informacija o stanju u privredi, poljoprivredi, protivgradnoj preventivi na 24. sjednici gradiškog parlamenta su usvojeni izvještaji o poslovanju javnih ustanova u 2018. godini Narodne biblioteke, Kulturnog centra, Zavičajnog muzeja, Doma zdravlja, Apoteke, Centra za socijalni rad, Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“,Razvojne agencije Gradiška i Turističke organizacije. Razmatran je i usvojeni izvještaj o radu gradonačelnika u organima preduzeća koja obavljaju komunalnu djelatnost: „Vodovoda“, „Gradske čistoće“ i „Toplane“.

Odbornici su između ostalog usvojili informaciju o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite za prošlu godinu, kao i prijedlog odluke o izmjenama odluke o uređenju prostora i građevinskog zemljišta, prijedlog odluke o izmjeni odluke o određivanju radnog vremena prodajnih objekata u kojima se obavlja trgovina na malo na području Gradiške, te prijdlog Rješenja o davanju djelimične saglasnosti na cijene javnog prevoza.

Na 24. sjednici su usvojene odluke o izmjenama odluke i dopuni odluke o komunalnim taksama, o administrativnim taksama, mjesnim zajednicama, pružanju usluga pravne pomoći i bezbjednosti saobraćaja na putevima na području Gradiške.

Info+ kablovski kanal