Vremenska prognoza

petak, 19 april 2019 13:06

Usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine za 2018. godinu

Na 23. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška većinom odborničkih glasova usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine za prošlu godinu.

Usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine za 2018. godinu

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je rekao da su prihodi ostavareni 99 posto, te da je budžet sa prihodovne strane realizovan u iznosu od oko 33 850 000 KM. „Budžetski suficit  je 856.500 KM što pokazuje da smo imali finansijsku disciplinu i poštovali budžetski plan” dodao je Adžić.

Gradonačelnik je istakao da su realizovana značajna sredstva grantova Vlade Republike Srpske, Evropske komisije, UNDP-a i razvojnih agencija zemalja članica Evropske unije. Jedan dio tih sredstava ostao je na računu posebnih namjena i biće utrošen u 2019. godini.

Na ovoj sjednici odbornici su usvojili prijedloge odluka o prihvatanju sporazuma o finansiranju projekta “Prikupljanje I tretman otpadnih voda Gradiška”. Za izgradnju kanalizacionog sistema I prečistača otpadnih voda bespovratna sredstva obezbjedila je Švajcarska razvojna agencija “Seko” I Njemačka razvojna banka KFW.

 

Na zasjedanju lokalnog parlamenta usvojeni, su Izvještaji o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje, o realizaciji Programa komunalne infrastrukture, uređenja građevinskog zemljišta kao i Izvještaj o realizaciji Programa tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva.

„Radilo se na asfraltiranju lokalnih puteva u skoro svim mjesnim zajednicama ali je ulagano u izgradnju infrastrukture u gradu, što će biti prioritet i u ovoj godini” rekao je gradonačelnik Adžić.

 

Odbornici Skupštine Grada usvojili su i Izvještaj o realizaciji Programa socijalne zaštite i Programa boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata kao i Izvještaj neprofitnih organizacija o korištenju sredstava Budžeta opštine za 2018.godinu. Takođe su usvojene I informacije o poslovanju  komunalnih preduzeća Vodovod, Toplana i Gradska čistoća

Podršku odbornika je dobila Odluka o dodjeli javnih priznanja grada Gradiška, kao i Odluka o davanju saglasnosti na inicijativu za podizanje spomenika Veljku Čubriloviću.

Info+ kablovski kanal