Vremenska prognoza

sreda, 30 novembar 2016 12:06

U opštini Srbac održana konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta

Novo rukovodstvo lokalnog parlamenta izabrano je na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine u Srpcu.

U opštini Srbac održana konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta

Nakon što je usvojen izvještaj CIK-a BiH o ovjeri mandata odbornika u SO, svečanu izjavu dali su načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i 25 odbornika koji će u naredne četiri godine sačinjavati srbački parlament.

Skupštinsku većinu u Srpcu čine 14 odbronika SNSD-a i dva iz DNS-a.

U redove opozicije sjela su po tri odbornika iz SDS-a, PDP-a i SP-a, te dva odbronika NDP-a.

Članove Komisije za izbor i imenovanja predložili su klubovi odbornika. S obzirom da su na konsultativnom sastanku, održanom 18. novembra, dužnosti razriješeni predsjednik, potpredsjednik, kao i v.d. sekretara SO iz prethodnog saziva, ova Komisija dala je prijedloge kandidata za navedene funkcije.

Za predsjednika srbačkog lokalnog parlamenta, većinom glasova, odabran je Mirko Stojić iz SNSD-a, dok će DNS-ov Miloš Budić vršiti funkciju zamjenika predsjednika SO. Za v.d. sekretara srbačkog parlamenta, nakon javnog glasanja, imenovana je Slađana Škrbić iz SNSD-a.

Na prijedlog prvog čovjeka Srpca, a uz podršku većine odborničkih glasova, za zamjenika načelnika opštine izabran je SNSD-ov Dragan Mikić.

U SO Srbac za decembar najavljuju dvije radne sjednice, a prioritete u narednom periodu odredili su načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik skupštine Mirko Stojić.

„S obzirom da Skupština nije zasjedala dvije godine, prioritet će biti riješavanje najvažnijih problema. Trudićemo se da riješimo što prije ono što je već duže vrijeme na čekanju,“, istakao je Stojić.

„Prioritet je sanacija budžeta. To mora biti riješeno u skorije vrijeme, kako bi se moglo pristupiti radu na projektima“, naglašava Dragosavljević.

Pravac djelovanja za naredni period utvrdili su i predstavnici opozicije.

„Djelovaćemo opoziciono. Predlagaćemo dobra riješenja i radićemo u interesu Srpca i građana opštine“, rekao je Drago Ćirić, iz Socijalističke partije.

U skladu sa ranije utvrđenim dnevnim redom, na konstitutivnoj sjednici imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja opštinske uprave. Pet od ukupno 6 odjeljenja vodiće kadrovi SNSD-a. Za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izabran je Vladimir Gužvić, Odjeljenja za opštu upravu - Duško Mitrić, Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne djelatnosti – Božo Marković, Odjeljenja za inspekcijske poslove – Nenad Bilanović, dok je za v.d. načelnika Odjeljenja za poljoprivredu imenovan Dario Kresojević. Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti u naredne četiri godine vodiće DNS-ov Marko Miholjčić.

Na prvoj sjednici Skupštine opštine Srbac, nakon lokalnih izbora, usvojen je i prijedlog Odluke o utvrđivanju liste odbornika koji učestvuju u zaključivanju braka.

 

 

Info+ kablovski kanal