Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 novembar 2013 13:51

Skup Napredne Srpske u Banjaluci

“Sve je više odbornika Srpske napredne stranke i ostalih građana koji u Naprednoj Srpskoj vide mogućnost da se trenutna situacija mijenja na bolje”, rečeno je na prvom većem skupu ove stranke u Banjaluci, na kome je između ostalog predstavljen organizacioni model po kome će ova stranka funkcionisati u narednom periodu.

Skup Napredne Srpske u Banjaluci

„Do sada su formirana 33 inicijativna odbora, čiji će predsjednici biti oni pojedinci koje će građani izabrati. Osim toga, 40 odbornika u lokalnim skupštinama pridružili se ideji Napredne Srpske“, ističe predsjednik ove stranke Adam Šukalo. „Preporuka naprednjaka iz Srbije je da se ide u osnivanje nove političke organizacije, jer trenutna situacija u Srpskoj naprednoj stranci RS nije održiva“, kažu oni koji iz SNS-a daju podršku Naprednoj Srpskoj.
Opredjeljenje Napredne Srpske je evropski put, ističu u ovoj stranci. Na tom putu, kažu, treba da idemo u korak sa Srbijom. „Treba da iskoristimo raspoloženje srbijanskih vlasti, odnosno državnih insitucija da nama u RS, ali i BiH, pomognu kako bismo domaću regulativu, po ugledu na način kako se to radi u Srbiji, prilagodili zahtjevima Eevropske unije“, poručeno je sa skupa Napredne Srpske u Banjaluci.

Info+ kablovski kanal