Vremenska prognoza

petak, 14 mart 2014 14:12

Otvorena Škola lokalne demokratije

MSD u Gradišci su upriličili svečano otvaranje Škole lokalne demokratije. Ovom prilikom okupili su se novi polaznici, njihovi prethodnici, te mnogi gosti.  Ovogodišnji program škole počeo je ovim otvaranjem  I prvom radionicom, tokom koje su se polaznici upoznali sa osnovama I funkcionisanjem ovog programa.

Otvorena Škola lokalne demokratije

„Ova škola će okupiti preko 40 mladih ljudi. Oni će da nauče šta je to politika i da steknu neke liderske sposobnosti kako bi u narednom periodu mogli da budu pokretači pozitivnih promjena u našem društvu“, istakao je ovom prilikom Denis Šulić, predsjednik MSD-a Gradiška.

Prva škola lokalne demokratije održana je 2006.godine. Od tada se održava svake dvije godine, a do sada ju je pohađalo oko 220 polaznika.  Iskustva sa prethodnim polaznicima koji I sada aktivno djeluju u ovoj političkoj organizaciji, ističu mladi socijaldemokrati, bila su pozitivna I dobrodošla za rad sa narednim generacijama.  

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Gradiška Uroš Grahovac, ovom prilikom istakao je da je ova škola primjer dobre prakse koji  treba nastaviti I u narednom periodu I način da SNSD osnaži svoje redove, prvenstveno kroz mlađe naraštaje.

Škola lokalne demokratije trajaće do 15. juna, do kada su planirane brojne radionice koje će voditi predavači Trening centra SNSD-a.

Info+ kablovski kanal