Vremenska prognoza

sreda, 05 mart 2014 14:45

Nacrt Odluke o usvajanju Budžeta opštine Srbac za 2014.godinu nije usvojen!

Nacrt Odluke o usvajanju Budžeta opštine Srbac za 2014.godinu nije usvojen ni na prvom ovogodišnjem zasjedanju lokalnog parlamenta. Podršku Nacrtu dalo je 12 odbornika koalicije na vlasti, opozicija je bila protiv dok je odbornik SNS-a ostao uzdržan.

Nacrt Odluke o usvajanju Budžeta opštine Srbac za 2014.godinu nije usvojen!

“Ja sam i dalje dio skupštinske većine I glasam za ostale odluke u korist pozicije. Problem je unutar naše vladajuće koalicije, međustanačko previranjepo pitanju kadrovskih rješenja” , ističe Zoran Đukić, odbornik SNS-a.Neusvajanje Nacrta budžeta opštine ima teške posljedice za opštinu, koja  trenutno funkcioniše na osnovu Odluke o operativnom planu privremenog finansiranja.

“Opozicija neće da glasa za Nacrt, a nemaju konkretne prijedloge šta treba dodati ili oduzeti, tako da smatram da je ovo čisto političko pitanje. Neusvajanjem budžeta mnogi građani su oštećeni I sve će osjetiti posljedice”, smatra Drago Ćirić, načelnik opštine Srbac. “Čini mi se da smo imali dovoljno vremena da pokušamo naći kompromis. Mislim da sada trebaju razgovarati ozbiljne političke opcije, a iz razgovara isključiti one koji ucjenjuju ovu Skupštinu I građane Srpca”, istakao je Goran Ćosić, predsjednik SO Srbac.

Opozicija svoju odluku pravda brojnim nedostacima u Nacrtu budžeta za tekuću godinu.  “Nacrt je nerealno urađen, a takođe je mimo propisanih Zakona kako se to radi, predložen je, I mi to kao opozicija nismo mogli da podržimo, a to ne znači da ga vlast nije trebala usvojiti ako su imali svoje kapacitete”, kaže Krsto Čavor, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a.Glasovima skupštinske većine usvojen je I Nacrt odluke o usvajanju Osnova ekonomske politike opštine za ovu godinu, a odbornici su jednoglasno podržali I prijedlog Odluke o davanju garancije za kreditno zaduženje Komunalnom preduzeću “Vodovod”.

Info+ kablovski kanal