Vremenska prognoza

četvrtak, 07 maj 2020 15:48

Počinje izgradnja kružnih raskrsnica u Gradišci

U Gradišci će tokom ljeta biti građene tri kružne raskrsnice, zahvaljujući sporazumu koji su u Gradišci potpisali gradonačelnik Zoran Adžić i v.d. direktora JP „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Počinje izgradnja kružnih raskrsnica u Gradišci

Riječ je kapitalnim projektima za Gradišku, vrijednim oko 4 200 000 KM. Najznačajniji kružni tok biće građen na ulazu u Gradišku, na magistralnom putu Banja Luka – Gradiška. „Svođenjem postojećeg nadvožnjaka, kružna raskrsnica otvoriće sam grad, ali i povezati saobraćaj iz više značajnih pravaca“, dodao je gradonačelnik Adžić.  Ova investicija je i finansijski najzahtjevnija, koštaće oko 2, 7 miliona KM. Dvije kružne raskrsnice biće izgrađene i na području mjesne zajednice Nova Topola, u centru i na  ulazu u Agroindustrijsku zonu.“ Imaćemo moderan ulaz u jednu od najuređenijih zona u regionu, u kojoj posluje 10 kompanija sa oko 1000 zaposlenih“, naglasio je gradonačelnik Adžić, zahvaljujući republičkoj Vladi i preduzeću „Putevi RS“ koji su prepoznali značaj izgradnje ovih infratrukturnih objekata za grad.

„Osim izvođenja radova i izbora najpovoljnijih izvođača, naša obaveza je i stručno-tehnički nadzor“, pojasnio je Nešić. Nakon revizije projekta, nadamo se da ćemo u narednih petnaest dana raspisati javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača i pristupiti radovima“, dodao je Nešić.

U obavezi Gradske uprave je bila izrada projektno-tehničke dokumentacije, izdavanje građevinskih dozvola i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Još ranije je Gradska uprava, u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, pristupila izradi  Strategije urbane mobilnosti na području grada, koja, dodaje gradonačelnik, predstavlja  osnovu za buduće izrade regulacionih planova na ovom prostoru.

Info+ kablovski kanal