Vremenska prognoza

četvrtak, 30 januar 2020 14:52

Lijepo vrijeme pogodno za brojne poslove

Kako snijega još uvijek nema,  radnici „Gradske čistoće“ angažovani su na drugim poslovima koji se mogu odraditi u ovom periodu. Temperature, a i vedro vrijeme, pogoduju da se urede stabla i završe još poneki poslovi na uređenju javnih površina u Gradišci.

Lijepo vrijeme pogodno za brojne poslove

„U ovom periodu obavljamo tupiranje stabala na nekoliko lokacija, radnici čiste ulice i šahtove, dosta poslova možemo uraditi u ovim vremenskim uslovima koji nam idu na ruku“, kaže Željko Bilbija, direktor Gradske čistoće.

Narednih dana, kaže Bilbija, radiće se i poslovi na uređenju trotoara od Nove Topole do Dušanova. „Nastojimo pripremiti teren, kako bismo u proljećne intenzivne aktivnosti ušli spremni. Grad ćemo osvježiti sadnjom cvijeća i obnovom stabala, ispod mosta ćemo, zbog smanjene preglednosti u saobraćaju, ukloniti zelenilo i zasaditi grmasto cvijeće“, ističe Bilbije neke od aktivnosti u narednom periodu

Neuobičajene vremenske prilike u januaru, ne bi trebalo da nas zavaraju, rekli bi stariji, držeći se vjerovanja u narodnu izreku „Ako zima ne ugrize ranije, mahne repom kasnije“.

„Bilo kako bilo, vozila za čišćenje puteva i druga raspoloživa mehanizacija, spremna čekaju u krugu preduzeća“, poručuju iz Gradske čistoće.

Info+ kablovski kanal