Vremenska prognoza

četvrtak, 17 decembar 2020 14:24

Gradska čistoća: “Ne istresajte pepeo u kontejnere!”

U gradiškom preduzeću “Gradska čistoća” još su prošlog mjeseca prešli na zimski režim prikupljanja i odvoza komunalnog otpada. „Na raspolaganju je, za te namjene, dovoljno i vozila i kontejnera“, kažu u Čistoći.

Gradska čistoća: “Ne istresajte pepeo u kontejnere!”

“Značajan broj kontejnera, ali i vozilo, auto – podizač, nabavljeno je putem projekta koji je ove godine realizovan u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine, vrijednosti oko 100 000 KM“, podsjeća direktor Željko Bilbija.

Iz Gradske čistoće ovog puta apeluju na sugrađane da u kontejnere ne istresaju pepeo, već da ga odlažu u metalne posude za te namjene. Osim što se time uništavaju kontejneri, a godišnje u prosjeku strada desetak plastičnih kontjnera, vruć pepeo, kada se pomiješa sa ostalim otpadom, prijeti da izazove požar i na samim vozilima.

Na vozilo nabavljeno putem pomenutog projekta, ovih dana se montira ralica, kako bi bilo spremno za snježne padavine u narednom periodu.“Vodimo računa da prilikom nabavke vozila i radnih mašina obezbijedimo dodatnu opremu, kako bismo ih mogli koristiti za različite namjene“, dodaje direktor Bilbija.

U ovom komunalnom preduzeću naplatu svojih potraživanja kod krajnjih korisnika vrše putem Sistema objedinjene naplate. Bilbija je zadovoljan nivoom naplate, međutim, dodaje da, zbog aktuelne epidemiološke situacije, u pojedinim dijelovima ove godine nisu mogli fakturisati svoje usluge, jer je mnogim privrednim subjektima bio zabranjen rad.  

Info+ kablovski kanal