Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 septembar 2019 12:47

Veče tradicionalne i etno pjesme

KUD „Kolovit“ u Gradišci je organizovalo četvorodnevni 17. Međunarodni festival folklora. Drugo festivalsko veče bilo je rezervisano za tradicionalnu i etno pjesmu.

Veče tradicionalne i etno pjesme

Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra predstavile su se Pjevačka grupa ”Iskre” iz Zenice, muška i ženska pjevačka grupa Radničkog kulturno-umjetničkog društva”Pelagić”iz Banja Luke, muška pjevačka grupa KUD-a ”Đoka Pavlović” Pošte Srbije iz Beograda, tri pjevačke grupe KUD-a “Kolovit” „Zrno“, „Biser“ i „Perla“ i solista Nevena Čiplek iz Leposavića sa Kosova i Metohije.

Festival folklora, kao i svake godine, podržala je Gradska uprava Gradiška.

„Raduje činjenica da na prostoru grada postoji mnogo kulturno umjetničkih društava, među kojima je „Kolovit“ koji je jedan od organizovanijih društava. S toga grad Gradiška za njih izdvaja značajna sredstva kao i za sve kulturne manifestacije“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Festival folklor počeo je izložbom fotografija o životu naroda u Lijevči polju,“Slikali se ja i moja dika“. Nakon večeri pjesme na istom mjestu i u istom terminu u subotu 14. septembra nastupaju folklorne grupe.U okviru 17. Međunarodnog festivala folklora u ponedeljak 16. septembra biće održana tradiocionalna radionica za djecu predškolskog uzrasta i organizovana posjeta izložbi slika za osnovce.

Info+ kablovski kanal