Vremenska prognoza

četvrtak, 21 februar 2019 19:29

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba fotografija Dejana Selakovića

Prva samostalna izložba fotografija Dejana Selakovića iz Banjaluke upriličena je u Zavičajnom muzeju Gradiška. Selaković se već 15 godina bavi fotografijom i član je Univerzitetskog foto kino kluba Banjaluka, a izložene fotografije su, kako kaže, presijek njegovog dosadašnjeg rada.

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba fotografija Dejana Selakovića

„Ove fotografije predstavljaju moj način viđenja fotografije. Čitav moj rad je zasnovan na radu kluba. Od početka se družimo, sarađujemo, razmjenjujemo iskustva“, rekao je Selaković.

Selaković dodaje da su za njegovo znanje kada je u pitanju fotografija najviše zaslužni kolege iz kluba – Milorad Kašćelan i Dragan Prole.

„Stasavao je uz nas, naše savjete i izložbe koje smo organizovali. Sve fotografije koje vidite nisu nastale u jednom danu, već su fotografije koje je on godinama bilježio“, naveo je Dragan Prole.

Neophodno je da u Zavičajnom muzeju budu zastupljeni i umjetnici koji nisu iz Gradiške, poručuju iz ove ustanove.

„Moramo da imamo izložbe fotografija, slika ili pak arheološke izložbe koje su iz naše regije, jer prosto ne možemo da zadovoljimo čitav program u toku godine samo sa izložbama i temama koje su vezane za Gradišku, iako ih naravno preferiramo“, objasnio je direktor muzeja, Bojan Vujinović.

Izložene su 32 fotografije, koje će Gradiščani imati priliku da pogledaju do 10. marta.

Info+ kablovski kanal