Vremenska prognoza

petak, 12 septembar 2014 14:28

U ponedjeljak počinje Trash film festival u Gradišci

Od ponedjeljka 15. do petka, 19. septembra , u Gradišci će se održati prvi Trash film festival u organizaciji KC Gradiška.

U ponedjeljak počinje Trash film festival u Gradišci

Rezultat je saradnje ove ustanove i HNK iz Varaždina i udruge Trash, a organizatori ga opisuju kao promociju urbane kulture. S obzirom na porjeklo filmova, Trash film festival ima međunarodni karakter.

 „Filmovi su iz cijelog svijeta, i napravljena je selekcija najboljih. To su niskobudžetni filmovi iza kojih ne stoji neka jaka produkcija, neki od njih su nastali sasvim spontano, ili čak snimani mobilnim telefonom“, kaže Željko Blagojević, direktor KC Gradiška.

Miroslav Vuković, umjetnički rukovodilac u KC Gradiška, pojašnjava da se Festival trash filmova već devet godina održava u Varaždinu , te da je odlučeno da se napravi retrospektiva pobjedničkih filmova sa prethodnih festivala, tokom osam godina.

Tokom pet večeri , koliko traje festival, u zavisnosti od njihovog trajanja biće prikazano po nekoliko filmova, različitih žanrova. Uz projekcije filmova, domaća publika biće u prilici da uživa i u drugim sadržajima.

U petak, 19.septembra, nakon poslednje projekcije u KC Gradiška, domaći bendovi Playmakers  i Triple Shot nastupiće u Klubu Akademik, čime će biti okončan prvi Trash film festival u Gradišci. 

Info+ kablovski kanal