Vremenska prognoza

utorak, 18 decembar 2018 16:37

U Gradišci održan koncert najmlađih učenika Muzičke škole

U Kulturnom centru Gradiška održan je koncert Muzičkog zabavišta OMŠ „Branko Smiljanić“.

U Gradišci održan koncert najmlađih učenika Muzičke škole

Mališani su se predstavili raznovrsnim pjesmicama, a program su upotpunili i učenici nižih razreda.
Muzičko zabavište postoji već šestu godinu. Direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Ivan Raistić kaže da je zabavište u potpunosti opravdalo svoje postojanje i da je kroz njega prošlo veliki broj djece. Prva generacija muzičkog zabavišta sada je peti razred.
„Na osnovu naši analiza zaista je dobro što postoji zabavište, jer vrlo je bitno da djeca na zanimljiv način, kroz ljubav prema muzici, upoznaju i sa pjesmicama i razviju sve elemente koji su bitni za dalje muzičko obrazovanje. Kroz ritmičke igre, brojalice, pjesmice oni razvijaju i sve elemente muzičke, a ono što je najbitnije da u ovoj dobi najlakše se razvije ljubav prema muzici“ kaže Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.
Trenutno muzičko zabavište pohađa preko 30 učenika uzrasta od 5 do 7 godina.Isto toliko ima i učenika u pripremnom razerda koji su se takođe predstavili na ovom koncertu.
OMŠ „Branko Smiljanić“ pohađa oko 240 učenika i oni imaju priliku da nauče svirati klavir, harmoniku, gitaru, violinu, flautu i violončelo.

 

 

Info+ kablovski kanal