Vremenska prognoza

sreda, 09 oktobar 2019 18:01

Svečanim prijemom obilježen Dan bibliotekara u Gradišci

Narodna biblioteka Gradiška obilježila je Dan bibliotekara i upriličila je svečani prijem povodom dodijeljene nagrade „Đorđe Pejanović“ koju su dobili za najbolju biblioteku u RS u 2018. godini.

Svečanim prijemom obilježen Dan bibliotekara u Gradišci

Prijemu su prisustvovali brojni gosti među kojim su bili predstavnici Narodne i univerzitetske biblioteke RS.

„ Ova biblioteka dobila je nagradu zahvaljujući svom radu te ona okuplja stanovništvo Gradiške svih uzrasta“ rekla je Tatjana Dunović iz Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

„Ova prestižna nagrada koju smo dobili je za sve ono što smo radili proteklih godina,  te imamo povoda za slavlje“, kažu u Narodnoj biblioteci. Što se tiče dana bibliotekara zaposleni u ovoj ustanovi se trude da svakodnveno obavljaju što bolje svoj posao tako da je njima svaki dan, dan bibliotekara.

„Naša biblioteka radi u lošem prostoru nadam se da će se to rješiti. Što se tiče aktivnosti zaista ih imamo, i sve što radimo doprinosi većem broju čitalaca“ dodala je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

„Pored ovih aktivnosti cilj nam je da imamo bogat knjižni fond da ga svake godine obnavljamo. Pred nama je Beogradski sajam knjiga sa kojeg ćemo doći sa dosta novih naslova“ rekla je direktor Snježana Miljković. 

U Narodnoj biblioteci Gradiška zaposleno je deset pradnika, radi se po odjeljenjima te imaju šozajmno, dječije i zavičajno odjeljenje, tu je  stručna literatura i čitaonica. Knjižni fond gradiške Biblioteke sadrži oko 70.000 knjiga i oko 1.000 članova. “Trudićemo se da ih u narednom period bude više što je suština rada jedne ovakve ustanove” ističu u gradiškoj biblioteci.

Info+ kablovski kanal