Vremenska prognoza

sreda, 10 jul 2019 14:16

Sutra počinje Petrovdanski sabor

Na pozornici kod stare škole u Brezik Lamincima 11. i 12. jula zaigraće oko 20 kulturno umjetničkih društava iz raznih krajeva.

Sutra počinje Petrovdanski sabor

Oni će se igrama i pjesmama predstaviti na trinaestom Petrovdanskom saboru. Pripremu za ovu manifestaciju organizatori KUD “Dukati” privode kraju.

“Sad smo već uvježbani znamo kako sve ide. Program je takav da je oko 5h okupljanje, početak nastupa je u 20 časova. Učestvovaće društva iz Gradiške, Prijedora Bijeljine” rekla je Milica Trkulja član KUD „Dukati“ Brezik Laminci.

Osim različitih koreografija I ove godine na saboru će biti priređeni i drugi zanimljivi sadržaji po kojima je ova manifestacija postala prepoznatljiva.

„Kao i svake godine prvog dana biće mašalanje na stadionu, a drugi dan biće gastro fest gdje će aktivi žena perdstaviti svoju hranu, ručne radove“ kaže Ranka Cumbo član KUD „Dukati“ Brezik Laminci.

I ove godine oragnizatori očekuju da će trinaesti sabor folklora u Lamincima okupiti brojne posjetioce koji će uživati u igri i pjesmi folklornih ansambala, izložbi narodnih rukotvorina i u tradicionalnoj hrani koju će pripremiti vrijedne domaćice.

Info+ kablovski kanal