Vremenska prognoza

subota, 23 februar 2019 14:02

"Spomenar večnim srpskim prijateljima" Dragana Miloševića predstavljen u Gradišci

U Kulturnom centru Gradiška predstavljena je knjiga „Spomenar večnim srpskim prijateljima“ autora Dragana Miloševića, koji je rekao da knjiga predstavlja kraj trilogije koju je posvetio zaboravu kao najvećem grijehu srpskog naroda.

"Spomenar večnim srpskim prijateljima" Dragana Miloševića predstavljen u Gradišci

U prethodnim knjigama, „Narodni budilnik“ i „Heroine Srbije – Vekovnik“, pisao je o srpskim velikanima, dok je ova posvećena strancima koji su svojim djelima ostavili traga u srpskoj istoriji.

„Predstavljeno je 80 osvedočenih srpskih prijatelja i veliki broj tih ljudi je ili živeo ili doprinosio uspehu i današnjem postojanju Srpske i Srbije. Za mene je važno da su ti likovi predstavljeni onako kako su se i ponašali“, rekao je Milošević.

Među 80 srpskih prijatelja javljaju se predstavnici 26 nacija iz Evrope, Amerike, Australije, ali, kako autor kaže, najviše je Rusa.

Promociju knjige „Spomenar večnim srpskim prijateljima“ organizovali su Kulturni centar i Udruženje žena i porodica iz Gradiške.

„Knjiga „Spomenar večnim srpskim prijateljima“ nije uobičajena knjiga. Treba da se čuva u svakoj porodici, da se svakodnevno prelistava i da se ostavi potomcima“, navela je Desanka Rađević, predsjednik Udruženja „Žena i porodica“.

Milošević je naveo da nije bilo lako odabrati pomenutih 80 imena, dodavši da je ova knjiga tek početak liste srpskih prijatelja.

Info+ kablovski kanal