Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 jun 2014 14:50

Puna sala na “Rođendanu gospodina Nušića“

Pred mnogobrojnoj publikom u gradiškom Kulturnom centru odigrana je predstava „Rođendan gospodina Nušića“ u izvođenju glumaca Zvezdara teatra iz Beograda.

Puna sala na “Rođendanu gospodina Nušića“

Riječ je o velikom pozorišnom hitu  dramskog pisca Duška Kovačevića, koji je režirao Nebojša Bradić.  Komad govori o Nušićevom 60. rođendanu,a glavnu ulogu igra Branislav Lečić. Dok ga poslije svečane akademije na Univerzitetu čekaju i u Narodnom pozorištu radi zvanične proslave, on je svratio u Skadarliju da se pozdravi sa sebi bliskim ljudima.

Ratnog Nušićevog druga gazdu kafane “Zlatni pehar” igra Dragan Petrović, dok je uloga mlade glumice Ljubinke Bobić pripala Tamari Dragičević.Uz Branislava Lečića, Tamaru Dragičević, Ivana Zarića, Dragana Petrovića i druge, kelnera momka koji želi da postane glumac u predstavi igra Petar Benčina.

Predstava sa lakoćom, humorom i sjetom akcentuje podatke iz Nušićevog privatnog i javnog života. Kao i većina Kovačevićevih komada radnja i ove predstave odslikava današnjicu.

Predstava „Rođendan gospodin Nušića“ premijerno je izvedena prije dva mjeseca,a po ocjeni žirija proglašena je najboljom na  31. pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu.

S obzirom da je ova predstava izazvala veliko interesovanje publike, slični kulturni događaji u Gradišci mogli bi se i češće organizovati.

Predstava “Rođendan gospdina Nušića” koja je u isto vrijeme duhovita i edukativna oduševila je prisutne, pa su komad nagradili gromoglasnim aplauzom.

Info+ kablovski kanal