Vremenska prognoza

sreda, 14 maj 2014 15:07

Prvi solistički koncert Albine Smajlović u Gradišci

Albina Smajlović prvi put je održala koncert u Gradišci. Posjetioci su u Kulturnom centru uživali u bogatom repertoaru na kojem su se našla djela brojnih kompozitora Vivaldija, Mocarta, Čajkovskog, Dvoržaka i drugih.

Prvi solistički koncert Albine Smajlović u Gradišci

Ovaj koncert je bio poseban za Albinu Smajlović jer je upriličen u njenom rodnom gradu. “Jas am u Gradišci završila Gimnaziju i uporedo srednju muzičku školu u Banjaluci. Nakon toga upisala je Akademiju umjetnosti u Banja Luci i diplomirala na odsjeku za solo pjevanje” rekla je Albina Smajlović.

Ova talentovana umjetnica kaže da je ljubav prema muzici prisutna od rođenja. Do sada je imala mnogo nastupa od kojih izdvaja one u Beogradskoj filharmoniji, studentskom Kulturnom centru u Beogradu, Galeriji Matice srpske u Novom Sadu…U organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika RS, čiji je član od 2009. godine, održala je nekoliko solističkih koncerata u Prijedoru, Banja Luci, Mostaru, Trebinju, Bihaću. Trenutno živi u Beogradu i član je Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu.

O kvalitetu Albine Smajlović svjedoče brojne nagrade koje je osvojila kao solo pjevač. Koncert u Gradišci održala uz klavirsku pratnju Dunje Marković.

Info+ kablovski kanal