Vremenska prognoza

utorak, 20 mart 2018 20:31

Predstavljena poezija Dragojle Popović

U Narodnoj biblioteci u Gradišci predstavljena je poezija pjesnikinje Dragojle Popović iz Laktaša.

Predstavljena poezija Dragojle Popović

Veče pod nazivom „Portret pjesnikinje“ organizovano je povodom Svjetskog dana poezije, 21. marta. Popovićeva je Gradiščanima predstavila svoje tri knjige.

„Jedna knjiga je ljubavna i zove se „Da sam te srela prije jeseni“, druga zavičajna – „Zavičajni milodar“ i treća rodoljubiva - „Pramen kose“. Sva moja poezija je iz srca, istinita, duboka, oštra, ponekad i erotična“, istakla je Dragojla Popović.

Pored poezije, Popovićeva piše i prozu. Izdala je 17 knjiga.

„Inspiracija je svuda oko mene, samo treba imati dušu, malo dara i dosta raditi. U današnje vrijeme se manje čita, ali mislim da knjiga nikada neće izgubiti svoju moć“, smatra ova pjesnikinja.

O poeziji Dragojle Popović u biblioteci su govorili profesor književnosti Radana Vila Stanišljević i urednik knjiga Živko Vujić.

„Dragojla je pjesnikinja kojoj je zavičaj mikrokosmos, a ljubav centar života. Kroz sve njene knjige provlači se ljubav. Najčešće piće o svom zavičaju, rodnom selu, onom u kojem sada živi, te o selima u kojima je radila“, rekao je Vujić.

U Narodnoj biblioteci u Gradišci kažu da su promocijom poezije Dragojle Popović željeli da obilježe Svjetski dan poezije, te da ukažu na važnost očuvanja poezije u današnje vrijeme.

„U biblioteci imamo mnogo knjiga iz poezije. Drago nam je što smo ugostili gospođu Dragojlu, ovo je ujedno saradnja naše ustanove sa bibliotekom iz Laktaša“,  kazala je Snježana Miljković, direktor JU Narodna biblioteka Gradiška.

Pjesnikinja Dragojla Popović poklonila je gradiškoj biblioteci nekoliko svojih knjiga. Čitaoci će u narednom periodu moći uživati u njenoj književnosti.

Info+ kablovski kanal