Vremenska prognoza

ponedeljak, 22 septembar 2014 14:02

Predstavljena knjiga “Ceger pun ljubavi”, autora M.Matickog

U organizaciji Fondacije "Vukova zadužbina" u Gradišci je tokom vikenda predstavljena  knjiga “Ceger pun ljubavi” beogradskog književnika Miodraga Matickog.  Iako je više puta gostovao u Gradišci, ovo je prvi put da je došao kao pisac.

Predstavljena knjiga “Ceger pun ljubavi”, autora M.Matickog

“Već dugo pišem prozu, romane i priče, ali kasno sam počeo da objavljujem, jer sam naučnik koji se bavi književnošću. Ali izgleda da je to krenulo kako valja jer sam došao do knjige "Ceger pun ljubavi", koja govori o susretima sa ljudima, o bliskosti, o ljubavi sa poznatim i sa nepoznatim”, istakao je Maticki.

“Profesor Maticki je prijatelj ovoga grada i već 15 godina dolazi u Gradišku kao glavni i odgovorni urednik "Danice". Odlučili smo da ga prvi put predstavimo kao pisca a ne kao urednika”, istakla je predsjednica Fondacije "Vukova zadužbina" u Gradišci, Vesna Krunić. Dodala je da je “Ceger pun ljubavi” nešto sasvim drugačije od svega što je Maticki do sada radio.

O knjizi je tokom promocije govorila i profesorica Radana Stanišljević. Ceger o kome Maticki piše za nju predstavlja život, i u njega, kako kaže, stavljamo sve ono što volimo i što žalimo, i što nismo mogli pustiti da ode.

A sam autor o glavnom junaku knjige kaže sljedeće: “Ceger pun ljubavi je kao knjiga lirske proze koju čitate uz muziku koju volite. To sam htio da postignem: da dirne dušu, da ima i humora i u stvari je tema upravo radost života.  U tom cegeru punom ljubavi našli su se obični ljudi i mislim da je odavno trebalo da biram takve teme”, dodao je za kraj Maticki.

Info+ kablovski kanal