Vremenska prognoza

utorak, 26 novembar 2013 14:56

Predstava “Prevaranti” oduševila brojnu publiku

Nakon što je odigrana u Mrkonjić Gradu, predstava “Prevaranti” izvedena je u gradiškom Kulturnom centru. Riječ je o komediji u kojoj uloge tumače velikani srpskog glumišta Ljiljana Blagojević, Milorad Mandić Manda, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.

Predstava “Prevaranti” oduševila brojnu publiku

Pozorišni  komada  koji je oduševio brojnu publiku  govori o četiri prevaranta koja imaju isti cilj, a to je da uzmu što više novca od bogatih i naivnih. Zanimljivo postaje onda kada jedni prevaranti naiđu na druge prevarante u nade da će ostvariti svoje namjere.

“Predstava govori o nekim osobinama koje postoje i danas, tačnije govori o prevarantima, ali to su prevaranti pred Drugi svjetski rat, kada je sve bilo drugačije romantičnije i naivnije nego danas” kaže glumica Ljiljana Blagojević.

U svojoj dugogodišnjoj glumačkoj karijeri ovi glumci odigrali su brojne uloge,na filmu, tv serijama, pozorišnim predstavama. Mnogi ih pamte po ulogama u Boljem životu, nešto novijoj seriji Selo gori,a baba se češlja. Manda je za razliku od Ljiljane više zastupljen u komedijama,jer kaže on da mu taj žanr odgovara. „To naravno nikad nije preduslov da bi ja sa nekim razgovarao na temu posla. To što je meni komedija draža nego ostali žanrovi to je stvar mog izbora i opredeljenja. Međutim ne bježim od drugih ponuda i uloga jer to je naš zadatak“ rekao je Milorad Mandić Manda.

Iako ih često ne možemo vidjeti na našim prostorima ovi umjetnici su prijatno iznenađenim sa onim što ih je kod nas dočekalo. „Meni je srce puno kada vidim ovakvu scenu, prvo topolo je i čisto,a ima i tehnika koja je neophodna za neki kulturni događaj kao što je ovaj“ smatra Ljiljana Blagojević. Gradiška je peti grad u kojem je odigrana predstavi "Prevaranti". Kako je riječ o novijem komadu glumci Narodnog pozorišta narednih mjesec dana nastupiće u petnaest gradova Srbije i Republike Srpske i nekoliko gradova u inostranstvu. Nakon januarske pauze, predstava će biti izvođena širom regiona, a u septembru naredne godine planirana je turneja u SAD i Kanadi.

Info+ kablovski kanal